COS DE SEGURETAT

La policia alerta de la gravetat de falsificar documents laborals

El cos de seguretat ha emès un comunicat arran de les infraccions de les últimes setmanes

Gent fent tràmits a immigracióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia ha recordat a les persones que vulguin sol·licitar un permís de residència i treball que alterar o falsificar dades relacionades amb l’experiència i la vida laboral és un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic.

El cos de seguretat ho ha fet a través d'un comunicat després que les darreres setmanes, s’hagin tornat a detectat diversos intents en aquest sentit i s’hagi hagut d’arrestar les persones que han modificat la documentació, amb les corresponents conseqüències penals i administratives. A més de la detenció, d’una possible expulsió i de no poder optar al lloc de feina, passen a tenir antecedents penals, fet que els impedirà demanar de nou el permís de residència i treball mentre els hi constin.

La Policia i el Servei d’Immigració comproven minuciosament les sol·licituds i es troben que els certificats d’experiència laboral són el document que més s’intenta falsificar. Aquest certificat, que és un document privat, serveix per acreditar que el demandant té experiència professional en el lloc de treball que sol·licita. Aquesta informació s’ha de corroborar amb el document de vida laboral oficial del país d’origen, que ha d’anar segellat. En alguns casos també s’han detectat manipulacions o falsificacions d’aquests segells o postil·les.

tracking