SEGURETAT

Dispositiu especial de la policia per controlar el Mountain Music

Es desplegaran una quarantena d’agents sobre el terreny i al despatx central

Tres agents de la policia ahir al Tarter.

Tres agents de la policia ahir al Tarter.POLICIA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va informar ahir a través d’un comunicat dirigit als mitjans de comunicació que posarà en marxa aquest cap de setmana un dispositiu especial de seguretat amb motiu de la celebració del festival Andorra Mountain Music, que tindrà lloc a l’aparcament de Grandvalira Resorts, al Tarter.

El desplegament policial preveu una quarantena d’efectius, alguns dels quals estaran sobre el terreny i uns altres reforçaran el despatx central del cos d’ordre. L’operativa estarà composta per agents i comandaments de la unitat de Seguretat Ciutadana, la d’Intervenció Tècnica, la de Fronteres i Estrangeria, la unitat de Seguretat Viària i l’àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal.

L’objectiu del dispositiu, segons s’assenyala al comunicat adreçat a la premsa, és garantir la seguretat de tots els assistents al Mountain Music, en especial demà, quan s’esperen fins a 10.000 persones amb motiu del concert del DJ, compositor electrònic i productor francès David Guetta. La previsió per avui, en el concert Molan los 90 XXL és d’un màxim de 3.500 assistents.

OPERATIU COORDINAT

La presència policial en el festival estarà coordinada amb l’organització, seguretat privada i la resta de serveis d’emergències i vetllarà per la seguretat dels participants tant a l’interior com a l’exterior del recinte, així com per una correcta evacuació del públic en l’esdeveniment més multitudinari que ha acollit el país fins ara. És per aquest motiu que aquesta evacuació es farà de manera esglaonada.

Per a les persones que optin per utilitzar el transport públic per desplaçar-se fins a l’Andorra Mountain Music, l’organització col·locarà indicadors i ha previst més personal a la sortida per anar canalitzant els assistents en funció de si es dirigeixen cap a Soldeu i el Pas de la Casa, o cap al sud del país.

La policia demana en el comunicat de premsa màxima prudència i precaució a la carretera a les persones que es desplacin amb vehicle particular un cop finalitzi el concert.

Ahir al migdia es va celebrar la darrera reunió amb tots els actors implicats per acabar de repassar tots els detalls de l’operatiu que es desplegarà a la zona i que també preveu el reforç dels serveis d’emergències, circulació, Protecció Civil, Mobilitat i la línia 3 d’autobús. A més, hi haurà busos llançadora entre el Tarter i Soldeu.

La policia posa el focus en la prevenció i recorda que, a més, es faran controls d’estupefaents en els accessos al recinte.

tracking