ACCESSOS VIARIS

Andorra ha de millorar les connexions per ser competitiva

El president de Family Business Network insta a prémer l’accelerador

El president d’FBN, Alfonso Líbano.

El president d’FBN, Alfonso Líbano.ANA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El president de Family Business Network (FBN), Alfonso Líbano Daurella, assegura que Andorra ha de prémer l’accelerador en el desenvolupament de les connexions amb els països veïns per seguir sent competitiva i atractiva per a les empreses i la inversió. La millora de la xarxa de carreteres amb França, l’arribada del tren des de Lleida fins al Principat i l’ampliació dels vols internacionals des de l’aeroport d’Andorra-la Seu són tres eixos clau per connectar el Principat amb Europa i el món.

Líbano, que recentment ha estat nomenat president de l’organització internacional líder en empreses familiars, l’FBN, afegeix que perquè les companyies andorranes siguin competitives i puguin créixer, cal que tinguin “més facilitats en l’accés al finançament”, de la mateixa manera que és important “la simplificació de tot el que tingui a veure amb la burocràcia i els tràmits administratius”. A tall d’exemple, explica que “l’entrada de matèries primeres i la sortida de producte ja acabat s’ha de poder fer de manera àgil i senzilla”.

Director no executiu de la companyia embotelladora Coca-Cola Europacific Partners, destaca també la importància de la inversió estrangera i l’atractiu del territori per fer-ho. “Hi ha possibilitats en els sectors turístic, l’esportiu, la nanotecnologia, la farmacèutica i la recerca. Crec que aquí, a Andorra, hi tenen una cabuda important”, assegura. Afegeix que “un dels elements que ajudarien a poder impulsar tot aquest potencial seria disposar d’un nou espai o gran centre de congressos on es poguessin celebrar més convencions internacionals temàtiques o sectorials amb capacitat d’atraure especialistes de tot el món”.

tracking