TRANSPORT PÚBLIC

El bus nocturn circularà entre setmana

És una de les primeres mesures que han sorgit fruit del procés participatiu, que ha recollit més de 400 propostes

Usuaris pujant a un bus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha informat que ampliarà el servei d’autobús nacional durant la nit amb noves franges horàries de dilluns a dijous i també diumenge, ampliant així el servei actual que ja s’ofereix les matinades de divendres, dissabtes i festius. La nova oferta, que es posarà en marxa a partir del setembre en forma de prova pilot, permetrà allargar el servei actual de transport públic nacional més enllà de l’última sortida que s’ofereix actualment (depenen de la línia és entre les 21.30 h i les 22.00 h). La decisió del Govern s’impulsa després de les propostes de millora que la ciutadania ha aportat durant el procés participatiu que el mateix Executiu va celebrar fa uns mesos.

Així ho ha anunciat el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, durant la roda de premsa de presentació dels resultats que s’han obtingut fruit del procés participatiu. Forné ha explicat que l’ampliació d’horaris nocturns és una de les primeres mesures més immediata i ha destacat que s’han programat i es tindran en compte totes aquelles propostes que durant la validació tècnica s’han vist com a viables, com per exemple la millora dels traçats de les línies d’autobús nacional o la instal·lació de més pantalles informatives a les parades. En total, i durant tot el procés, s’han recollit 474 propostes, de les quals 346 són viables o parcialment viables, 48 ja estan implementades i 80 estan fora de l’abast del procés en tractar-se de competències d’altres institucions, ha precisat Govern en el comunicat.

Un altre dels aspectes que més ha subratllat la ciutadania que cal millorar és la coordinació entre organismes i institucions encarregades del transport públic. És per aquest motiu que el Govern plantejarà la creació d’una autoritat nacional del transport que s’encarregaria de gestionar infraestructures, la integració del transport, la gestió d’operadors o la planificació, entre d’altres accions, per coordinar millor els recursos.

tracking