MOBILITAT

Canvis en el bus nocturn perquè hi hagi servei de dilluns a dijous i els diumenges

El Govern ampliarà el servei d’autobús nacional durant la nit amb noves franges horàries de dilluns a dijous i també diumenge, augmentant així el servei actual que ja s’ofereix les matinades de divendres, dissabte i festius.

Un autobús de la línia 5 a Arinsal.

Un autobús de la línia 5 a Arinsal.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ampliarà el servei d’autobús nacional durant la nit amb noves franges horàries de dilluns a dijous i també diumenge, augmentant així el servei actual que ja s’ofereix les matinades de divendres, dissabte i festius. La nova oferta, que es posarà en marxa a partir del setembre en forma de prova pilot, permetrà allargar el servei actual de transport públic nacional més enllà de l’última sortida que s’ofereix actualment (depenen de la línia és entre les 21.30 i les 22.00 hores). La decisió del Govern s’impulsa després d’escoltar les diverses propostes de millora que la ciutadania ha detectat durant el procés participatiu que el mateix executiu va celebrar fa uns mesos, així com també davant de la demanda de diversos sectors socioeconòmics del país.

Ho va anunciar ahir el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, juntament amb la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, durant la roda de premsa de presentació dels resultats que s’han obtingut fruit del procés participatiu per conèixer les proposes de millora i l’opinió de la ciutadania sobre el transport públic i la mobilitat sostenible del país. Forné va explicar que l’ampliació d’horaris nocturns és una de les primeres mesures més immediata i va destacar que s’han programat i es tindran en compte totes aquelles propostes que durant la validació tècnica s’han vist com a viables com, per exemple, la millora dels traçats de les línies d’autobús nacional o la instal·lació de més pantalles informatives a les parades.

El secretari d’Estat va detallar que més de la meitat de la totalitat de les propostes han girat al voltant del transport públic nacional i la definició d’un model de transport segregat. Per això, Forné va emfatitzar que la ciutadania reforça i valida l’aposta del Govern amb l’encàrrec d’un estudi d’implantació d’un sistema de transport públic urbà de viatgers segregat i el posterior pla sectorial d’infraestructures del transport públic urbà de viatgers associat. Actualment, aquests documents es troben en fase de redacció i en els pròxims mesos es podran presentar les conclusions inicials.

Un altre dels aspectes que cal millorar és la coordinació entre organismes i institucions encarregades del transport públic. És per aquest motiu que el Govern plantejarà la creació d’una autoritat nacional del transport que s’encarregaria de gestionar infraestructures, la integració del transport, la gestió d’operadors o la planificació.

tracking