ENRENOU PER LA MANCA DE PLACES

Els alumnes del sistema espanyol tenen la plaça assegurada al batxillerat

Els 22 alumnes que es trobaven en llista d’espera per entrar al María Moliner de la Margineda són d'altres sistemes o països

Vista aèria del María Moliner.

Vista aèria del María Moliner.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

En la darrera resolució duta a terme per l’ambaixada espanyola sobre la manca de places al batxillerat es fa saber que els vint-i-dos alumnes que es trobaven en llista d’espera per entrar al María Moliner de la Margineda i el Sant Armengol finalment no podran escolaritzar-se al centre, tal com indiquen fonts de l’ambaixada. Ahir es va publicar la llista definitiva i tot continua igual, amb els vint-i-dos estudiants en llista d’espera i sense possibilitat de reclamar, ja que el termini acabava ahir a les dues de la tarda.

Des de l’ambaixada, però, es va voler posar en relleu que els alumnes que estaven en aquesta situació d’impàs provenen o bé d’altres sistemes educatius diferents a l’espanyol o bé d’altres països. Tanmateix, i davant d’aquesta situació, des de la delegació espanyola a Andorra s’informa que encara no es descarta la creació del batxillerat artístic al Sant Ermengol, que seria l’única opció que els quedaria a aquests alumnes per continuar en el sistema educatiu de batxillerat espanyol al Principat.

Cal recordar que la falta de places per estudiar batxillerat en el sistema espanyol fa mesos que va generar queixes dels pares perquè no hi havia prou oferta per acollir tota la suma dels alumnes que han finalitzat l’educació secundària obligatòria (ESO) als diversos centres confessionals, Sant Ermengol, Janer i Sagrada Família, i del María Moliner. 

Pel que fa als alumnes d'ESO, aquests tindran la plaça garantida. Fonts de l'ambaixada van apuntar que l'educació secundària és obligatòria i, per tant, els alumnes pendents d'entrar a l'institut podran iniciar el curs amb normalitat.

tracking