SUCCESSOS

Vuit detinguts en la campanya de controls d’alcoholèmia i drogues

L’operatiu de la policia per detectar positius es va realitzar entre el 21 i el 28 de juny

Un control d’alcoholèmia de la policia.

Un control d’alcoholèmia de la policia.POLICIA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia ha efectuat un total de 423 controls durant la campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues que ha tingut lloc entre els dies 21 i 28 de juny. Així ho va assenyalar el cos d’ordre ahir en un comunicat de premsa.

En aquesta setmana de controls de la policia s’ha detingut vuit persones, de les quals set han estat arrestades per conduir sota els efectes de l’alcohol i una per conduir sota els efectes de les drogues. Cap era un conductor professional.

Del total de persones detingudes hi ha set homes i una dona, totes residents al país, assenyala la policia.

Pel que fa a les taxes, sis han estat positius d’entre 0,87 i 1,60. L’única fora d’aquest marge ha estat d’1,98, sent la taxa més elevada.

Quant a les edats, una de les persones arrestades té entre 18 i 25 anys; tres, entre 26 i 40, i les quatre restants, més de 40.

Pel que fa a les detencions per franges horàries, una es va efectuar entre les 6 i les 14 hores; quatre entre les 14 i les 22 hores, i les tres restants entre les 22 i les 6 hores. Quant a sancions administratives, se n’han imposat un total de cinc.

MENYS SINISTRALITAT

Els controls preventius segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, amb la finalitat de millorar la seguretat a les carreteres i disminuir la sinistralitat, recorda la policia en el comunicat adreçat als mitjans de comunicació. “Campanyes com aquesta responen a la voluntat de dissuadir i prevenir aquestes conductes de risc”, indica el cos d’ordre.

La policia advoca pel consum zero de begudes alcohòliques i drogues al volant per evitar que s’hagin de lamentar danys personals, finalitza el comunicat, en què el cos ha fet balanç de la darrera campanya contra la conducció amb alcohol i drogues.

tracking