ANDORRA LA VELLA

L’entrada a tràmit del projecte de llei de l’habitatge s’allarga

Podria quedar fora del període de sessions del Consell General, que acaba en onze dies

Conxita Marsol, durant la roda de premsa.

Conxita Marsol, durant la roda de premsa.SFGA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Hi havia voluntat d’aprovar-la, però necessitem més dies per acabar de perfilar alguns punts.” Amb certa resignació va parlar ahir la ministra Conxita Marsol en la roda de premsa posterior al consell de ministres sobre la futura llei de l’habitatge i del creixement sostenible, també anomenada “llei òmnibus”, que finalment no va passar el primer filtre del Govern abans d’entrar-la a Sindicatura. El pla de la titular d’Habitatge consistia a aprovar ahir la mesura en el consell de ministres i tramitar-la a Sindicatura perquè pogués ser esmenada per les diferents formacions parlamentàries del Consell General abans que acabés el període de sessions, el qual té la darrera el dia 15 d’aquest mes. D’aquesta manera, l’objectiu ara és entrar-la a tràmit per tal que tots els partits tinguin durant tot l’agost temps per preparar les esmenes de cara al retorn de les sessions, al setembre.

“És una llei important que toca cinc títols, entre els quals habitatge, immigració i turisme, i no és fàcil ajuntar-ho en una sola llei”, va comentar Marsol, que va defensar que “hem tingut moltes reunions amb molts col·lectius diferents i sovint havíem de retocar algun punt”.

Tot i això, la titular d’Habitatge va especificar que no es tracta d’un punt en concret, sinó de diversos. Un dels més rellevants és el de la inversió estrangera, “que modifica completament la llei que tenia”, va indicar Marsol, com és el cas de limitar la frontera entre el que es considera inversió estrangera o inversió andorrana, a més de ressaltar que la llei suposarà una modificació de l’impost de definició d’alguna inversió estrangera. La mesura més polèmica, la dels pisos buits, “és la que està més tancada”, va dir Marsol.

MÉS

ONZE PLACES MÉS DE POLICIA

Es liciten onze places d’agent de policia, tres de nova creació i vuit per cobrir vacants per jubilacions i excedències. Avui dia hi ha vuit policies en formació i 255 agents al cos.

125 PERMISOS DE RESIDÈNCIA

Govern va aprovar una quota de 125 autoritzacions a treballadors per compte propi, de les quals 25 estan reservades per a professionals liberals.

165.000 EUROS CAP A L’ONU

Govern farà una contribució voluntària de 165.000 euros a un total de nou iniciatives de l’ONU que prioritzen l’educació, els col·lectius més vulnerables, la salut i el medi ambient.

OBRES A LA CORTINADA

Es convoca un concurs per a la conservació de l’església de Sant Martí de la Cortinada. Els treballs són d’impermeabilització i de resolució de problemes d’humitats i filtracions, entre altres.

tracking