ESTADÍSTICA

Les matriculacions es desplomen un 14% el primer semestre de l’any

Al juny, la xifra cau fins al 19,2% en comparació amb el mateix mes del 2023

Un instant de la Fira d’Andorra la Vella, l’octubre passat.

Un instant de la Fira d’Andorra la Vella, l’octubre passat.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

1.883. Aquestes han sigut el total de matriculacions de vehicles durant el primer semestre de l’any, un 13,9% menys en comparació amb el període anterior, quan es van matricular 2.187 vehicles. Baixant al detall, el mes de juny les matriculacions de vehicles van ser de 329, una xifra que suposa un desplomament del 19,2% en comparació amb el mes de juny del 2023. Segons publica el departament d’Estadística, en aquest mes l’únic tipus de vehicle que ha tingut una variació positiva és el grup dels camions i les camionetes, amb un 5,3% – aquest grup és, també, l’únic positiu en el global dels sis mesos, amb un 11,2%. En canvi, els grups que al juny van tenir variacions negatives van ser el d’altres, amb un 76,9%, el de motocicletes i ciclomotors, amb un 20,4%, i el de turismes, amb un 19,4%.

De la mateixa manera, les matriculacions durant els darrers dotze mesos van ascendir fins a les 3.737, xifra que representa una disminució del 14,7% en relació amb el mateix període anterior, quan es van matricular 4.380 vehicles. Com en el cas anterior, l’únic grup que va tenir una variació positiva durant aquest termini va ser el de camions i camionetes, amb una xifra que es tanca amb un 10,8%.

Per tipus d’energia, cal destacar que durant el mes de juny els vehicles que van presentar variacions negatives van ser els de gasoil, amb un 38,2%, i els de gasolina, amb un 24%, respectivament. Pel que fa als vehicles elèctrics, al juny se’n van matricular 21, dotze més que durant el mateix període anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals es van matricular 63, set menys que l’any anterior. Finalment, dels vehicles sense carburant, les matriculacions augmenten un 40%, situant-se en les 14, és a dir, quatre més que el juny del 2023.

tracking