Fundació ONCA

Ple en el concert 'Ecos del Sud' dedicat a la música popular

L'actuació ha girat entorn de les cançons populars, iniciant amb les mítiques composicions de Manuel de Falla

Un instant del concert 'Ecos del Sud' del duet Romeria.

Un instant del concert 'Ecos del Sud' del duet Romeria.R.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació ONCA ha continuat aquest dijous la seva col·laboració en el marc del cicle de les Nits d'estiu als museus amb un ple al concert 'Ecos del Sud' que ha estat a càrrec del duet Romeria, format per la mezzosoprano moçambiquesa Mariana Carrilho i el guitarrista nacional Roland Moles. "Ens ha fet molta il·lusió saber que les entrades estan exhaurides" ha esmentat la cantant. Així doncs, el museu Carmen Thyssen ha pogut gaudir d'un repertori d'obres clàssiques on s'ha difós la riquesa i la complexitat de les expressions musicals populars de diverses cultures, reconeixent i celebrant la singularitat de cada tradició. 

El segon concert de l'edició 2024 ha girat entorn de les cançons populars, iniciant amb les mítiques composicions de Manuel de Falla, un dels compositors espanyols més coneguts internacionalment i que té una transcendència molt gran en la música de la regió. Amb tot, Romeria ha volgut afegir-li un toc més exòtic amb temes brasilers que inclouen pinzellades pròpies de la música africana. "Aquesta part més popular sempre ha estat respectant el fil conductor de la música clàssica" ha assenyalat Moles.

"Sempre que vinc a Andorra em sento molt acollida, sé que quan surt un concert aquí serà bo" ha declarat Carrilho en la seva quarta vegada al país. El duet Romeria sorgeix d'una col·laboració entre ambdós artistes després de conèixer-se en l'orquestra i parlar sobre la idea d'una agrupació clàssica. "Ens vam estrenar al Mediterranean Guitar Festival i també hem fet diverses actuacions a Barcelona" ha al·legat Moles. Tots dos han declarat que treballar junts és sinònim de pau i seguretat.

El pròxim concert també tindrà lloc al museu Carmen Thyssen i està programat pel 25 de juliol a les 20 hores. En aquesta ocasió, un duet de violins de la Jonca, format per Jordi Carro i Adrià Lupiañez, presentaran un programa clàssic en el marc de l'exposició 'SONS: Analogies musicals en la pintura'. Els dos artistes són alumnes de l'Institut de Música del comú d'Andorra la Vella i compaginen la seva formació amb la de la Jonca, sota el mestratge dels professionals de l'ONCA i dels directors convidats.

tracking