Socialdemòcrates

El PS vol que un membre del Consell General entri al CRAJ

La formació ha presentat onze esmenes per modificar la llei del joc i aprofundir en la prevenció de les addiccions

Roda de premsa del PS

Roda de premsa del PSD.S.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El PS ha presentat aquest matí onze esmenes per modificar la llei del joc i fer canvis en l'estructura del consell regulador andorrà del joc (CRAJ). Entre elles, en destaca la proposta d'ampliar el radi d'acció del legislatiu amb l'entrada d'un membre de la comissió d'economia del Consell General al regulador per tal "d'aportar pluralitat", ha comentat la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, en roda de premsa.

A més, volen afegir, també, un membre escollit de les associacions que tracten els problemes de salut mental. "Les esmenes que presentem són demandes expresses de les associacions que tracten les addiccions al joc, les hem treballat amb ells", ha incidit el president del partit, Pere Baró, que ha remarcat que "cal invertir en col·laboració amb les associacions en prevenció i que així surti a la llei".

Pel que fa a la part de prevenció, el PS demana modificar el Pla Nacional de les Drogodependències modificant-lo pel Pla Nacional de les Addiccions i la creació d’una pàgina web específica que tracti únicament les recomanacions del joc responsable, un "procediment habitual en països del nostre entorn", ha dit Baró. Tanmateix, des del PS no entenen la rebaixa quant a les penalitzacions. "Govern no ha justificat les rebaixes de les sancions greus i molt greus", ha manifestat Vela, que ha insistit en què volen que aquestes siguin finalistes i la recaptació vagi íntegrament a finançar la Unitat de Conductes Addictives del SAAS.

tracking