Legislació

Fins a un any de presó per caçar sota l'efecte de l'alcohol o les drogues

La taxa d'alcoholèmia positiva serà de 0,5

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, i la directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, durant la roda de premsa d'aquest dijous.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, i la directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, durant la roda de premsa d'aquest dijous.M.F.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una de les novetats destacades de la nova llei de caça que el consell de ministres va aprovar ahir i que aquest migdia ha presentat el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, és que s'incorpora la prohibició de caçar sota l'efecte de l'alcohol o els estupefaents. No era una conducta temerària tipificada fins ara i la seva incorporació a la llei implica una modificació del codi penal perquè serà considerada delicte. Qui doni positiu en alcohol o estupefaents (l'alcoholèmia positiva serà a partir d'una taxa de 0,5) podrà ser castigat amb una pena de fins a un de presó i 3.000 euros de multa, a banda de la retirada del permís d'armes. Els controls els farà la policia després de successos com accidents de caça,  però també es podran fer campanyes de control.

La nova llei suposa un enduriment generalitzat de les sancions, però també incorpora les infraccions on no s'ha detectat intencionalitat i que suposaran càstigs menys severs. Es manté l'edat en què un menor es pot iniciar en la caça (16 anys) però s'imposen més requisits a l'obligatorietat d'anar acompanyat d'un adult, que tindrà responsabilitat si el menor comet una infracció i a més haurà de disposar de permís d'arma i caça i document d'acompanyant autoritzat.

tracking