PIRATERIA EN EL FUTBOL

LaLiga es querella contra una trentena d’establiments

El gestor de drets esportius del futbol espanyol no ha denunciat cap particular

El logotip de LaLiga, a la dreta.

El logotip de LaLiga, a la dreta.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada dia es coneixen més detalls de la croada que ha portat LaLiga a querellar-se criminalment contra establiments del Principat que, presumptament, emetien els partits de futbol de la lliga espanyola sense la llicència adequada a través de plataformes que pirategen el senyal. Fonts de l’organisme gestor dels drets televisius espanyols confirmen al Diari que la demanda interposada com a acció penal ha estat dirigida contra una trentena d’establiments –sense precisar la xifra exacta, que oscil·laria entre els vint i els trenta– “a conseqüència d’haver verificat la infracció dels drets audiovisuals al Principat”, van comentar.

En aquest sentit, els diversos afectats a Andorra de la querella criminal ja estan tractant els casos amb els respectius advocats. Cal matisar que una querella criminal s’interposa contra particulars, ja que contra societats mercantils és un escenari molt “estrany”, comenten les fonts jurídiques consultades. Tanmateix, tot i que siguin denúncies contra particulars, aquests particulars són propietaris d’establiments. En cap cas, tal com confirmen des de LaLiga, s’han iniciat accions judicials contra particulars que veuen el futbol des de casa seva a través de webs que l’emeten de forma fraudulenta o plataformes com l’IPTV, que sintonitza els senyals de canals amb un descodificador.

Un dels agents que observa el cas des de la distància és l’executiu, que va evitar parlar-ne. “Govern no ha de valorar aquestes situacions de denúncies jurídiques amb entitats privades”, va comentar el ministre portaveu, Guillem Casal.

tracking