Institucions

Espot destaca “el recorregut diplomàtic” del nou bisbe coadjutor

El nomenament de Serrano, assegura el cap de Govern, garanteix “la continuïtat institucional”

Espot a la recepció de la celebració de la Festa Nacional de França

Espot a la recepció de la celebració de la Festa Nacional de FrançaJAViladot

detail.info.publicated
Gerard E. Mur
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat aquest matí, en el marc de la celebració de la festa nacional francesa a l’ambaixada, que la figura de Josep-Lluís Serrano, nou bisbe coadjutor (i molt possiblement futur copríncep), és “idònia” per assumir les funcions de cap d’estat, ja que té “un recorregut diplomàtic notable”. “Estem doblement contents amb la notícia”. 

El nomenament de Serrano, assegura Espot, garanteix “la continuïtat institucional”. “Celebrem la notícia, que s’inscriu en aquells compromisos que el secretari d’estat del Vaticà, Pietro Parolin, va assumir. Amb el nomenament evitarem que hi hagi interrupció des de la perspectiva del bisbat, però també des de la perspectiva del coprincipat d’Andorra”, ha afegit Espot. El Govern ha mantingut converses amb el copríncep Vives i la Santa Seu per gestionar la designació: “És una qüestió que s’havia de portar amb discreció”.

Pel que fa a la despenalització de l’avortament que s’està negociant amb les autoritats religioses, el cap de Govern ha apuntat que les reunions sobre aquesta qüestió són discretes i es duen a terme amb un “tarannà lleial”. El canvi de bisbe no hauria d’afectar “ni positivament ni negativament” el treball en curs.

tracking