Construcció

Els comuns lliuraran els estudis de càrrega definitius al Govern abans de l'octubre

Representants de l'executiu s’han reunit aquest matí amb els cònsols

Moment de la reunió d'aquest matí

Moment de la reunió d'aquest matíGovern

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat amb els comuns que a mesure que tinguin els estudis fets, d'ara fins el proper mes d'octubre, els lliuraran a l'executiu, el qual informarà respecte a la idoneïtat d'aquests, en una reunió entre Govern i cònsols dels set comuns celebrada aquest matí. La reunió ha estat per consensuar els propers passos a seguir en el procés d’elaboració i aprovació dels estudis de capacitat de càrrega màxima de les diferents parròquies. Els cònsols han explicat als membres del Govern que ja tenen gairebé enllestits els estudis de capacitat de càrrega màxima.

S’ha evidenciat per part de tots els assistents a la reunió que es comparteix la idea que cal fomentar un creixement sostenible del país en el futur, però que, tanmateix, cada parròquia té una realitat i presenta unes particularitats diferents, tal com ressortirà en els diferents estudis de capacitat de càrrega.

El cap de Govern ha manifestat en el marc de la recepció oferta a l'ambaixada de França, que el treball amb els comuns serà "concertat i dialogat", ja que per exemple en la revisió dels plans d'urbanisme que derivin d'aquests estudis caldran "mesures compensatòries" i ha volgut incidir en el fet que estan "tots d'acord sobre la necessitat d'assegurar el creixement sostenible del nostre país i també en el fet que cada parròquia té una realitat diferent" i que per aquest motiu no es poden impulsar solucions com les que proposava Concòrdia "de suspensió generalitzada de llicències" ja que hi ha algunes que "encara tenen potencial de creixement urbanístic".

"Hem de saber delegar a les parròquies aquest tipus de decisions sense perjudici de la nostra obligació i, evidentment, després d'harmonitzar a través de la modificació que també estem duent a terme de la llei d'urbanisme aquelles disposicions que siguin pròpies o que siguin comunes a tot el país", ha defensat Espot, que ha conclòs que el que no es pot fer és "adoptar solucions generals que poden donar una resposta adequada a una parròquia i no a una altra". En aquest sentit, ha defensat que des de l'executiu es vol donar "confiança" a les corporacions comunals en aquesta matèria.

tracking