Institucions 

Josep-Lluís Serrano serà el nou Copríncep episcopal

Ocuparà el càrrec de Bisbe Coadjutor fins a la jubilació de Joan-Enric Vives

Joan-Enric Vives i Josep-Lluís Serrano avui a la Seu

Joan-Enric Vives i Josep-Lluís Serrano avui a la SeuBisbat d'Urgell

detail.info.publicated
dani silva
La Seu d'Urgell

Creat:

Actualitzat:

El Papa Francesc ha designat el prevere Josep-Lluís Serrano Pentinat com a Bisbe Coadjutor i futur copríncep del Principat d'Andorra. En la roda de premsa de presa del càrrec, Serrano ha posat en relleu valors com el respecte, la devoció, l'obediència i la pau per "col·laborar i aprendre del mossèn Vives". Al seu costat, l'actual copríncep Enric Vives ha estès la mà per treballar "amb comunió" per "servir la diòcesi i el Principat d'Andorra. Vives ha recordat el seu inici també com a bisbe coadjutor l'any 2001.

Serrano Pentinat va néixer el 1977 a Tivissa, a Tarragona, i ocuparà el càrrec de Bisbe Coadjutor d'Urgell amb dret a successió de Vives, segons el nomenament fet pel Papa Francesc que arriba en complir 75 anys el Copríncep Vive, i tal com contempla el Codi de Dret Canònic. El futur Copríncep episcopal treballarà com vicari general en tasques pastorals per conèixer la diòcesi d'Urgell i el funcionament de les institucions del Principat d'Andorra. L'Arquebisbe Joan-Enric Vives continuarà en el càrrec de bisbe d'Urgell i Copríncep episcopal "fins a produir-se el seu cessament, per jubilació o altres causes", indica el bisbat.

El nou Bisbe Coadjutor és sacerdot de la diòcesi de Tortosa i en l'actualitat era conseller de la Nunciatura al servei de la secretaria d'Estat del Papa Francesc des del 2019. Josep-Lluís Serrano va estudiar Filosofia i Teologia en el seminari major de Tortosa i és batxiller en Teologia per la Facultat de Teologia a Catalunya. El 21 d'abril del 2002 va ser ordenat sacerdot a la catedral de Santa Maria de Tortosa després d'haver estat diaca a Santa Maria d'Amposta. Com a sacerdot ha exercit a la Palma d'Ebre, a la Bisbal de Falset i Margalef de Montsant fins al 2005, moment que va ser enviar a Roma per ampliar estudis. A la tornada va ser rector de les dues parròquies de Vandellós-Hospitalet de l'Infant, segons recull el seu currículum. 

El futur Copríncep episcopal té a més formació com a diplomat en Estudis diplomàtics per la Universitat Pontifícia Acadèmica Eclesiàstica i ha desenvolupat tasques a les nunciatures apostòliques a Moçambic del 2012 al 2016, a Nicaragua del 2016 al 2017 i al Brasil des del 2017 al 2019. Aleshores es va convertir en conseller de la Nunciatura en la secció per als assumptes generals de la Secretaria d'Estat de la Santa Seu. La biografia de Josep-Lluís Serrano indica que parla català, castellà, italià, francès, anglès i portuguès.

Josep-Lluís Serrano Pentinat

Josep-Lluís Serrano Pentinat

Joan-Enric Vives i Josep-Lluís Serrano Pentinat han comparegut aquest migdia en roda de premsa per anunciar el nomenament que ha estat comunicat a les 12 hores per la Nunciatura Apostòlica a la Conferència Episcopal Espanyola i al Govern.

tracking