REPORTATGE

El gym dels youtubers

Els 'reis' de les xarxes es decanten per l’equipament dels Serradells per la seva constant renovació de la maquinària de fitnes i musculació. 

La piscina dels Serradells.

La piscina dels Serradells.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Youtubers i influencers s’han normalitzat en el paisatge andorrà, bàsicament pels seus cotxes esportius i uns capricis de luxe que la majoria de persones no es poden permetre. Es podria pensar que gent com aquesta, també amb culte al cos i a la imatge física, és clienta habitual dels gimnasos més populars i coneguts del país per la seva exclusiva clientela: polítics, empresaris i persones de bon estatus. Sorprenent no és així. El gimnàs de referència d’aquestes estrelles de les xarxes socials és Els Serradells, un equipament públic del comú d’Andorra la Vella amb uns preus molt populars i dels més assequibles d’Andorra.

Bàsicament al matí es pot veure a l’aparcament dels Serradells Ferrarris, Porsches, BMW i en general vehicles d’alta gamma. De passada, aprofiten per carregar els que són elèctrics, a cost zero. Òbviment aquest joves no es mouen per la butxaca, sinó perquè el centre disposa de maquinària de darrera generació que va renovant de manera freqüent.

I una altra dada també curiosa, com és la presència de youtubers francesos i belgues, tenint en compte que són els youtubers espanyols els que han acaparat l’atenció.

A França i Espanya, els ingressos de youtubers i influencers es consideren rendiments d’activitats econòmiques i tributen al 50%. A Andorra, aquestes mateixes rendes tributen només al 10%, sabent que els primers 24.000 euros estan exempts i que la tributació es fa sobre el 5% següent. Resultat: una taxa efectiva inferior al 5% i estalvis significatius. Sense esmentar els costos d’equip que es poden carregar com a despeses comercials, cosa que també redueix la taxa efectiva.

Andorra acull nombrosos influencers francesos que han decidit viure al bell mig del Pirineu. En la llista figuren EnjoyPhoenix (Marie Lopez), influencer de moda, bellesa i estil de vida; Natoo (Nathalie Odzierejko) de còmic i càmera; Squeezie (Lucas Hauchard), camerògraf i influencer de videojocs; Norman (Norman Thavaud), còmic i càmera; Cyprien (Cyprien Iov); Li Grand JD (Jean-Daniel Boudreault), explorador i influencer de viatges; McFly i Carlito (David Coscas i Raphaël Carlier), duo del còmic i del vídeo; Tibo InShape (Thibaud Delapart), fitnes i culturisme; Sananes (Sanaa El Mahalli), moda, bellesa i estil de vida, i Jhon Rachid (Jhon Rachid Zeroual), també còmic i càmera.

Les parets del Serradells guarden alguna anècdota, com el robatori a un youtuber espanyol. Se li van endur la bossa i van deixar el que hi havia a l’interior. És de suposar que no era una bossa qualsevol.

tracking