Afers socials

La futura Llei d’accessibilitat centra la reunió del Consell Nacional de la Discapacitat

L’objectiu de la trobada és compartir propostes de millora de prestacions i serveis per a persones amb discapacitat

El Consell Nacional de la Discapacitat celebrat aquest matí

El Consell Nacional de la Discapacitat celebrat aquest matíGovern

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Consell Nacional de la Discapacitat (CONADIS) ha celebrat aquest dilluns al matí una reunió presidida pel cap de Govern, Xavier Espot. L’objectiu de la trobada, que ha tingut lloc a l’edifici administratiu del Govern, és compartir i presentar propostes de millora de prestacions i serveis per a persones amb discapacitat, així com reforçar la coordinació de les actuacions relacionades amb aquest àmbit. 

Un dels punts que s’ha tractat durant la reunió ha estat la futura llei d’accessibilitat, que el Govern està treballant en aquests moments. L’objectiu del text és introduir canvis en la normativa en vigor des del 1995, per tal d’adaptar-la al context actual, tenint també en compte l’evolució del concepte d’accessibilitat en els darrers anys. El cap de Govern ha avançat que, en paral·lel, s’està treballant en la modificació de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat. A més, Espot ha informat que pròximament s’iniciarà la redacció del nou reglament de la CONAVA incorporant el nou sistema de valoració per capacitats. 

Xavier Espot ha posat en relleu que des de l’Executiu “seguim treballant per eliminar les discriminacions i afavorir la igualtat d’oportunitats amb accions de sensibilització perquè les persones amb discapacitat s’incloguin plenament a la societat garantint la seva plena llibertat de

drets”. El cap de Govern també ha agraït a totes les associacions, entitats i institucions per la seva feina. 

tracking