Tribunals

L'Audiència de Madrid rebutja la comissió rogatòria de Rajoy

La Batllia havia demanat la declaració en el marc d'una causa de BPA

Mariano Rajoy en la visita que va fer a AndorraFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Madrid ha denegat la comissió rogatòria enviada per la justícia andorrana per investigar l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, i alguns dels seus ministres en el marc de la investigació del cas BPA. La causa es va obrir per esbrinar el paper de l'executiu veí i de la policia nacional espanyola per aconseguir informació bancària de la família de l'expresident català Jordi Pujol al Principat. 

Els magistrats afirmen en la resposta a la petició d'Andorra no és només un trasllat de la querella presentada al Principat sinó un acte d'instrucció i per això és necessari fer "un control de la legalitat". La justícia espanyola indica que la resolució d'Andorra  no concreta una exposició dels fets i tampoc inclou una descripció individualitzada dels fets que s'atribueixen a cada querellat i denega l'auxili judicial internacional que s'havia demanat. 

Les defenses dels expolítics espanyols i la fiscalia s'havien oposat a la comissió rogatòria en estimar una clara finalitat política en la querella que va donar inici a la causa, que va presentar fa sis anys l'Institut de Drets Humans d'Andorra, un grup de juristes i un dels exmàxims accionistes de BPA, Higini Cierco.   

tracking