Interior

216 andorrans nous durant el primer trimestre de l'any

Un estudiant amb el passaport

Foto Fernando Galindo

Un jove amb el passaport andorràFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 216 persones han obtigut la nacionalitat andorrana durant el primer trimestre d'aquest 2024, segons publica Estadística. L'informe detalla que 135 nacionalitats es van atorgar amb plenitud de drets i 81 van ser resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional.

Els 135 ciutadans andorrans nous amb plenitud de drets es reparteixen en 90 que van adquirir la nacionalitat per origen, 44 per adquisició, que van haver de renunciar a la nacionalitat anterior, i 1 per altres motius. La resta van ser 81 resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional en espera que la persona interessada, en el termini legalment establert, acredités la pèrdua de la o les nacionalitats d’origen, indica el servei d'Estadística.

El recull especifica que seguint la normativa europea en matèria d’estadístiques de migració i protecció internacional, l’estadística d’adquisicions de nacionalitat de residents només considera els processos que impliquen un canvi de nacionalitat i que es refereixen a persones residents. I assenyala que de les 44 adquisicions de nacionalitat, el 79,5% s'han obtingut per l’opció de residència, el 18,2% per matrimoni i el 2,3% restant per altres motius, durant els tres primers mesos de l'any.

Així, el 40% de les adquisicions per residència corresponen a dones i el 60% restant a homes, i es caracteritzen per ser majoritàriament de persones que han nascut a Espanya i que han renunciat a la nacionalitat espanyola (51,4%).

Pel que fa a les adquisicions de la nacionalitat per matrimoni, al primer trimestre del 2024 van adquirir la nacionalitat andorrana més dones (62,5%) que homes (37,5%).

tracking