Estadística

Les vendes de les grans superfícies comercials s'incrementen un 4,1% al maig

La categoria d'alimentació mostra una variació positiva del 6,4%

Increment de les vendes a les grans superfícies comercials.
Arxiu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials va incrementar-se un 4,1% al maig respecte del mateix mes de l'any anterior. A més, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, la categoria d'alimentació mostra una variació positiva del 6,4%, mentre que la resta de productes presenten una baixada del 0,3% en relació amb el mateix termini anterior.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent al mes de maig experimenta un creixement del 5,3%, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no es descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Quant a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminar l'efecte dels preus, al maig va créixer un 0,6% respecte del maig del 2023. En aquest sentit, la categoria d'alimentació s'incrementa un 2,9%, mentre que l'índex relatiu a la resta de productes té una variació negativa del 3,6%.

D'altra banda, des del departament d'Estadística s'assenyala que l'índex d'ocupació de les grans superfícies de comerç al detall va incrementar-se un 3,4% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior i va ser un 1,5% en relació amb les dades de l'abril d'enguany.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials al maig, el 62,9% correspon al gènere femení i el 37,1% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si es comparen les dades amb el mateix període de l’any anterior, es pot veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments decreix (-2,3%) al maig d'aquest any. D’altra banda, la proporció d'homes ocupats en les grans superfícies experimenta una variació positiva del 4,2%.

Finalment, es destaca que durant el mes de maig el 91,2% del personal tenia una jornada laboral a temps complet, mentre que el 8,8% restant dels ocupats gaudia d'una jornada laboral a temps parcial.

tracking