Tecnologia

Problemes a les agències de viatge per la incidència informàtica mundial de Microsoft

Andorra Telecom no ha tingut cap afectació 

Un avió a l’aeroport d’Andorra-la Seu.

Un avió a l’aeroport d’Andorra-la Seu.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una apagada informàtica que ha patit el sistema operatiu Windows de Microsoft ha provocat problemes de tràfic aeri i ferroviari i en el funcionament de les empreses a nivell mundial. L'afectació a Andorra ha estat per a les agències de viatges que han explicat que estan tenint problemes amb el programa de viatge Amadeus, que no està funcionant, i amb les pàgines webs de diverses companyies aèries, que estan saturades o inoperatives. Esperen que la incidència es resolgui el més aviat possible.

Andorra Telecom ha indicat que no s'han vist afectats per la incidència perquè no fan servir aquest sistema d'antivirus que hauria estat la causa de l'errada. Des de la companyia han explicat que podria ser que alguna empresa del país hagi tingut problemes però que no han rebut cap trucada de ningú que pugui haver patit la inoperativitat dels sistemes informàtics.

Els aeroports de diferents països, entre els quals està Espanya, estan sent durant tota la jornada un dels punts on s'estan registrant més problemes amb retards en els vols perquè la incidència informàtica ha afectat els sistemes de facturació e informació als passatgers, segons ha informat AENA. L'empresa gestora dels aeroports espanyols ha assegurat al migdia que començava a recuperar parcialment l'operativitat i que tots els aeroports del país veí han funcionat tot i que sí que hi ha "certes demores" en les sortides. Inicialment no s'havia cancel·lat cap vol però el balanç final ha estat d'uns 105 vols de diferents companyies que no s'han pogut enlairar com estava previst. AENA ha destacat que els vols s'han pogut fer en cooperació amb les aerolinies i algunes estan reprogramant les operacions. Els retards de vols han estat 29.336 a nivell mundial i s'han cancel·lat 3.205 desplaçaments en els països afectats.

L'errada s'ha produït de matinada per l'actualització d'un antivirus i AENA ha alertat els viatgers des de primera hora dels retards en els vols perquè les gestions per embarcar als avions s'estan fent manualment. Aeroports com el de Berlin han tancat al públic, el mateix que ha fet el metro de Nova York. A Espanya la incidència informàtica ha afectat també hospitals públics de diferents comunitats i centenars d'estacions de servei.

tracking