REPORTATGE

El miracle caní

Els propietaris de la Lua retroben a l’animal sa i estalvi a França, quatre anys després de que fugís espantada per la vall del Siscaró, gràcies al xip.

L’animal i la seva propietària.

L’animal i la seva propietària.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La Lua és una gossa de raça eurasier que es va perdre el 5 d’agost del 2020 mentre circulava amb els seus amos per una zona boscosa al Siscaró. L’animal, en creuar-se amb una persona que corria per la muntanya, va fugir espantada vall amunt. La Núria i la seva parella, madrilenys, malgrat les recerques incansables, no van aconseguir localitzar-la. Van allargar en va els seus dies de vacances per quedar-se al país i seguir provant de trobar la gossa. Fins i tot van arribar a oferir més de 1.000 euros de recompensa per l’animal, però res no va donar resultat. Van decidir tornar a Madrid esgotats i amb el convenciment que mai no tornarien a veure la Lua.

“Des de l’ARPA estem molt emocionats i commoguts per la trobada de la Lua”Jaume Vilamajó, President de l’ARPA 

D’ençà d’aquella data, el grup Alerta Gos Perdut Andorra no va deixar d’organitzar batudes ni de respondre a les trucades que seguien rebent, anys després, on algunes persones havien ubicat la gossa per diferents punts del país, des de Fontaneda fins al camí de les Pardines. Van emprar una tècnica que en ocasions ajuda a localitzar els animals perduts, que consisteix a col·locar roba dels seus propietaris a la mateixa zona on l’animal va desaparèixer, però va resultar infructuosa.

Però dimecres passat la història va conèixer un gir inesperat. Algú va localitzar la gossa en terres franceses, concretament a Perpinyà. Duia el xip que els amos li van implantar i que va permetre’n la identificació, quatre anys després de la seva desaparició en territori andorrà.

La parella madrilenya es va desplaçar amb el seu vehicle fins a Perpinyà per recuperar la gossa. L’animal es troba en bon estat de salut, malgrat la pèrdua d’un fragment d’orella, sorprenentment molt ben cicatritzat. En retrobar-se amb la Núria i el seu xicot després de tots aquests anys, no va semblar mostrar molta eufòria, a diferència dels seus amos que gairebé estaven presenciant un miracle. De fet, va pujar al cotxe gairebé com si res no hagués passat. Jaume Vilamajó, president de l’Associació rescatista i protectora d'animals (ARPA), assegura que es mostren “profundament emocionats i commoguts” que s’hagi pogut trobar la Lua després de tants anys. Aquest final feliç ha estat possible gràcies a la feina altruista dels voluntaris del grup”.

tracking