Urbanisme

Els grups parlamentaris demanen per la superfície total autoritzada per construir

Aquest creixement està provocant conseqüències irreversibles al paisatge. 

L'edifici en construcció

L'edifici en construccióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El creixement urbanístic desmesurat dels últims temps està provocant conseqüències irreversibles sobre el paisatge i els recursos naturals, mantenint, així, una pressió constant sobre el territori. Aquests fets han portat als membres de la Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient ha presentat una demanda d'informació dirigida als set comuns, en relació amb la superfície total autoritzada per construir a Andorra. 

En concret, els consellers generals volen conèixer el nombre de metres quadrats autoritzats per obres de nova planta des de l’any 2019. I encara en relació amb els metres quadrats d’obres de nova planta autoritzats, volen saber aquells sobre els quals encara no s’ha notificat al comú l’inici dels treballs i aquells sobre els quals el comú encara no ha emès el certificat final d’obra.

Amb aquestes dades, es pretén obtenir una visió panoràmica i objectiva sobre l'estat d'Urbanisme a Andorra. Així es podrà conèixer quin és el percentatge del territori del país que està lliure de sol·licituds de construcció en l’actualitat. Unes dades que seran molt importants en el marc dels treballs de modificació de la LGOTU i que, juntament amb els resultats dels estudis de capacitat de càrrega màxima de les parròquies, haurien de permetre analitzar, reflexionar i planificar el model de creixement futur del Principat.

tracking