JOCS D'ATZAR

El guanyador de la loteria Primitiva va morir 3 mesos després

El premi es repartirà entre els tres fills, més de 8 milions per a cadascun

Els propietaris de la Llibreria Sant Salvador amb el número premiat.

Els propietaris de la Llibreria Sant Salvador amb el número premiat.Lliberia Sant Salvador

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La butlleta de categoria especial de la loteria Primitiva que va comprar un resident i va resultada premiada l’onze d’abril passat amb més de 32 milions d’euros es va vendre en una adminsitració de Tarragona. No va ser una casualitat que el guanyador la segellés a la ciutat catalana, ni tampoc que l’establiment fos la llibreria Sant Salvador del barri del mateix nom. El titular de la butlleta alternava la residència en aquesta zona popular de l’extraradi de la capital catalana des que es jubilar de la feina que va desenvolupar al Principat. Malauradament, encara no tres mesos després d’obtenir un dels premis més importants que s’han donat mai en aquesta popular modalitat de joc d’atzar, el protagonista d’una història excepcional va morir a causa de la malatia que patia. Era natural d’Andalusia i va venir al país feia molts anys acompanyat per germans i els seus fills per treballar a la construcció per col·locar pedres a les façanes. Era picapedrer al seu lloc d’origen i la seva feina era molt reconeguda entre el sector. Tenia tres fills que viuen al nostre país, l’edat dels quals es mou al voltant però per sota de la seixantena d’anys. Només un d’ells ha seguit els passos del pare a nivell professional, mentre que els altres dos són funcionaris. La família està molt arrelada a Andorra.

La primera decisió que va pendre el finat en saber-se guanyador va ser dividir el montant del premi en quatre parts iguals entre ell i els seus descendents. Amb la qual cosa dels 32.157.031,40 euros, un cop descomptats 6.423.406,28 euros corresponents als 20% de càrrega fiscal i de dividir-ho en quatre unitats, en quedaven per a cadascun dels afortunats 6.433.406,28 nets. Però aquesta va ser la primera distribució del premi i que per l’infortuni va haver de ser modificada. A principis de juliol es va fer un nou repartiment per distribuir la part del pare entre els tres descendents. De manera que els més de sis milions de la quantitat inicial es van acabar convertint en 8.577.875,04 euros per a cada fill. Es dona la circumstància que un dels tres fills ja havia estat agraciat amb un premi de la loteria, tot i que d’una quantia molt menor.

REPATRIAR ELS DINERS

La retenció que aplica Espanya és l’estipulada per aquests premis i els impostos se satisfan via retenció abans de cobrar, de manera que la quantitat que s’ingressa al banc és neta. En el supòsit que el guanyador sigui d’Andorra, com és el cas, no hi ha cap gravamen suplementari alhora de transferir els diners de l’entitat col·laboradora de la societat del joc on obligatòriament s’han de cobrar al banc del país que s’esculli.

tracking