REPORTATGE

Redescobrint els refugis

Amb l'arribada de l'estiu les rutes i els refugis de muntanya s’omplen d’amants de la natura que busquen fugir de la calor i les multituds

El refugi de Juclar.

El refugi de Juclar.Visit Andorra

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Aquest estiu es presenta com un moment de redescobriment per a molts amants de la natura que busquen fugir de les gentades i de la calor. Alhora, és també un moment crucial per als refugis de muntanya guardats, els quals ja han notat l’increment de visitants a les muntanyes del Principat. Els excursionistes catalans i espanyols han demostrat una clara preferència per Andorra en el moment d’elegir les seves vacances a la natura, i els refugis guardats del país han registrat altes taxes d’ocupació. Els amants de la natura han mostrat un interès que va en augment per les experiències sostenibles i autèntiques. Aquest fet ha impulsat la popularitat dels refugis guardats, on, per un preu simbòlic, pots menjar i passar la nit. Parlant amb en Roger, el guarda major del refugi de Juclar, assegura que els 45 llits que té disponibles al refugi, situat a 2.300 metres d’altitud, estan plens gairebé cada dia. “La gent puja fins aquí a la recerca d’experiències diferents, i són sobretot pescadors i excursionistes de l’alta ruta pirenaica”.

Des del refugi del Comapedrosa, considerat un dels més concorreguts del país degut a la seva posició estratègica, comenten que, tot i ser temporada alta, tenen menys ocupació que l’any passat. Al refugi de Sorteny, el més accessible de tots, hi ha només un 40% de gent del país. Hi ha un 60% de turistes que hi passen una o més nits, sobretot famílies.

tracking