Meteo

Avís taronja al centre i sud del Principat per altes temperatures

L’episodi s’allargarà fins aquest dijous amb temperatures que es poden enfilar fins als 36 graus

El mapa amb els avisos.

El mapa amb els avisos.Govern

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest dimarts un avís taronja per onada de calor que comportarà l’assoliment d’altes temperatures al centre i sud del país des d’aquest mateix dimarts i fins dijous. 

El fenomen s’allargarà fins dijous amb el màxim previst entre aquest dimarts i dimecres, amb valors que es poden enfilar fins als 36 ºC. A més, les mínimes també quedaran altes, sobretot a les àrees d’influència urbana, i no es descarta continuar registrant nits tropicals  en algunes zones del país. Al nord, l’avís es manté groc, ja que la massa d’aire es pot veure lleugerament refrescada pels ruixats puntuals d’aquesta tarda. Tot i així, les màximes també superaran els 30 ºC a 1.500 metres.

Pel que fa al risc d’incendis, es manté el nivell 1 només a la zona sud del país fins als 2.000 metres i el nivell 0 a la resta del país. 

Protecció Civil ha fet un vídeo on recomana limitar les sortides i les activitats físiques durant les hores de més calor així com reduir les activitats intenses. Cal hidratar-se sovint, utilitzar roba lleugera i protegir-se el cap, sobretot en cas de fer exercici o de sortir al carrer i freqüentar llocs climatitzats. Es recomana tancar finestres i persianes exposades al sol i obrir-les durant la nit, a més d’utilitzar sistemes de climatització per refrescar els espais.

tracking