VIVENDA

Els pisos protegits son la principal preocupació dels usuaris de l'institut de l'habitatge

L'INH ha rebut 1.014 consultes durant el primer semestre del 2024 

Edificis a Escaldes-Engordany.

Edificis a Escaldes-Engordany.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Nacional de l’Habitatge (lNH) ha rebut un total de 1.014 consultes en matèria d’habitatge, una xifra que supera en un 17% el total de consultes rebudes durant l’any anterior (868)

Les consultes més freqüents són les que estan relacionades amb l’habitatge protegit (tant de protecció pública com de preu assequible) i sobre l’actualització de les rendes dels contractes d’arrendament (IPC) segons la Llei 24/2023, del 28 de novembre, de mesures d’estímul i d’estabilitat del mercat d’arrendament d’habitatges. Aquests dos temes han crescut un 176% i un 167%, respectivament.

L’increment de les consultes sobre habitatge protegit i sobre l’actualització de les rendes pot venir propiciat per la posada en marxa del Registre de sol·licitants d’habitatges a preu assequible el passat mes d’abril i de l’entrada en vigor de la llei 24/2023, del 28 de novembre, mesures d’estímul i d’estabilitat del mercat d’arrendament d’habitatges,

respectivament, tal com ha reflectit l'institut al seu informe. Un aspecte a posar èmfasi és que les consultes anteriorment detallades representaven cada any més del 70% de les consultes. Ara bé, durant el primer semestre del 2024 han representat una proporció encara més important, en concret, un 92,6%.

tracking