ENQUESTA D'AR+I

Lleuger reforç al ‘sí’ i pes dels indecisos en l’acord amb la UE

Només un de cada quatre creu que la comunicació de Govern és bona

grafic1

Gràfic 1

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El frec a frec de la societat envers l’acord d’associació amb la UE es dibuixa a l’enquesta d’AR+I. Un 41% dels andorrans troba positiu l’encaix amb la UE, mentre que un 39% el veu negatiu –els indecisos suposen un 11% del total mentre que un 8% no el troba ni positiu ni negatiu. Entre els no andorrans, la visió és més positiva i frega el 50%.

Un altre dels aspectes que directament afecten l’acord és la comunicació d’aquest per part de Govern, del qual només el 27% creu que s’està fent bé o molt bé. Lleugerament superiors són les veus negatives, que arriben al 29%, mentre que un 37% considera com a regulars les campanyes comunicatives de l’executiu.

En la mateixa línia, la percepció de la imatge de la UE entre els andorrans és ajustada, ja que per a un 33% és positiva i per a un 29%, negativa –mentre que un 35% en té una imatge neutra. Sobre quina afectació tindrà l’acord sobre la vida de la població, tres de cada quatre consideren que serà molt o bastant.

Una dada curiosa és que l’aspecte que els enquestats més han votat que pot afavorir i alhora perjudicar Andorra és el de la lliure circulació de persones, treballadors i immigració –un 12% ho veu favorable del Principat cap a l’exterior i un 34% negatiu de l’exterior cap a Andorra. Entre els andorrans, destaca que el més beneficiós són les relacions internacionals, el tracte dels andorrans cap a l’exterior, la diversificació econòmica i l’oportunitat per als joves. En canvi, el més perjudicial és la política migratòria, la sobirania del Principat, el creixement urbanístic sostenible i l’economia del país.

Gràfic 2

Gràfic 2

Gràfic 3

Gràfic 3

tracking