Meteo

Inundacions arreu del Principat a causa de la forta tempesta d'aquesta tarda

Els bombers han rebut un total de 25 trucades i han intervingut en 11 casos

Un carrer d'Andorra la Vella emblanquinat per la calamarsa
Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les tempestes d'aquesta tarda han provocat diverses inundacions arreu del Principat. A la capital, la sortida del Pont de París i la rotonda del quilòmetre zero s'han vist afectades per la baixada intensa d'aigua. 

Els bombers han rebut un total de 25 trucades entre les 17:30 h i les 20 hores d'aquesta tarda, relacionades amb l'episodi tempestuós. El cos ha intervingut en 11 casos dels quals quatre han estat a Escaldes, tres a Andorra la Vella i a Sant Julià i un a Canillo. A la capital, els bombers han hagut d'intervenir en la inundació de la carpa del Cirque du Soleil. 

Les condicions climatològiques han obligat a ajornar el pregó de festa major de la capital a demà a les 11 hores del matí a Casa Comuna, i el torneig de vòlei platja 3x3 de la capital, que es disputarà el dijous vinent.

El servei meteorològic ha destacat que la intensitat més forta de la tarda s'ha registrat a l'estació del Roc de Sant Pere, amb 18,6mm acumulats en trenta minuts.

A Sant Julià, les intenses pluges han malmès diferents trams a l'Avinguda Verge de Canòlich i les carreteres d'Aixirivall i de Nagol. Els serveis comunals estan treballant en aquests punts per poder restablir-hi la circulació. 

Mobilitat, al seu torn, ha informat que s'han produit retencions a la Massana, on la pedra que ha caigut era d'un diàmetre més gran que una moneda de vinc cèntims.

Pedregada a la Massana

Pedregada a la MassanaJuli Barrero

La intensa pedregada de la Massana ha provocat la destrossa de diversos conreus, entre ells els de tabac i patates. 

La capital també ha experimenant el fenomen meteorològic advers, amb una pedregada que ha emblanquinat els carrers durant una estona aquesta tarda. 

Pedregada a la Massana
tracking