Adhesió

La Universitat Europea s'incorpora a la xarxa d'integritat acadèmica més gran d'Europa

ENAI posa en contacte experts en la matèria d'arreu del món i coopera amb organitzacions europees i internacionals

Façana de la Universitat EuropeaArxiu

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Europea IMF (eUniv) s'ha incorporat recentment a la xarxa europea ENAI (European Network for Academic Integrity), la xarxa d'integritat acadèmica més gran d'Europa. ENAI posa en contacte experts en la matèria d'arreu del món i coopera amb organitzacions europees i internacionals orientades a la integritat acadèmica i investigadora.

L'adhesió a ENAI arriba en un moment clau, quan l'eclosió de la intel·ligència artificial ha fet que les universitats s'enfrontin al desafiament de detectar l'ús indegut per part dels estudiants per generar treballs acadèmics sense supervisió. Aquesta pràctica ha provocat un augment dels casos de plagi i ha plantejat seriosos dubtes sobre la integritat acadèmica.

El praelector de l'eUniv, Lluís S. Serés, assegura que tot i no haver-se trobat encara amb aquest problema, són conscients que s'ha d'afrontar i que treballaran intensament per trobar solucions. L'objectiu és mantenir el prestigi social de la institució universitària.

A través de la seva participació a ENAI, la eUniv podrà beneficiar-se dels recursos, bones pràctiques i coneixements compartits per la xarxa. També participarà en esdeveniments clau com la Conferència Europea sobre Ètica i Integritat a l'Acadèmia (juny 2025, Universitat d'Uppsala) i l'ENAI Academic Integrity PhD Summer School (setembre 2024, Universitat de Konstanz).

En definitiva, la incorporació de la eUniv a ENAI la situa en primera línia en la lluita contra els reptes que planteja l'ús de la IA en l'àmbit acadèmic, tot treballant colze a colze amb els principals experts i institucions europees en integritat acadèmica.

tracking