TURISME

Bones perspectives d’ocupació als càmpings

Els establiments consultats esperen la plena ocupació a l’agost després d’un juliol bo

Tendes i caravanes instal·lades en un càmping.

Tendes i caravanes instal·lades en un càmping.ANA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació turística en càmpings aquest estiu està sent bona. Alguns dels negocis que exploten aquest tipus d’allotjament van explicar que el mes de juliol l’ocupació ha estat de prop del 80%, i que la major afluència es va percebre sobretot les dues últimes setmanes, en línia amb l’augment de pernoctacions que també han experimentat els hotels. Pel que fa a l’agost, el mes tradicionalment més fort de la temporada estival, les expectatives són millors, ja que molts dels establiments ja estan complets.

“Ens ha anat molt bé el juliol”, van explicar fonts del càmping Valira, situat a Andorra la Vella. “No és normal estar al cent per cent d’ocupació perquè la gent no sol fer vacances durant aquest mes, però estem bastant satisfets amb una mitjana d’entre el 75% i el 80%”, van comentar des de la direcció. Segons les dades facilitades per aquest recinte, la primera quinzena hi va haver prop d’un 75% de l’aforament complet entre setmana, però de mica en mica la xifra va anar augmentant fins al 80% a la segona quinzena. L’afluència de clients durant els caps de setmana va ser més elevada, atès que es va enfilar fins al 85%.

En la mateixa línia es van mostrar des del càmping Xixerella Park, ubicat al nucli d’Erts. Tot i que no van facilitar dades d’ocupació, des del negoci van comentar que van tenir bones dades de clientela, especialment a final de mes, ja que, per exemple, des del 19 fins al 21 totes les places ofertes es van completar.

A l’agost la previsió és fregar la plena ocupació. Des del càmping Valira descriuen que ho tenen complet per les reserves que han estat rebent les últimes setmanes. Una tendència semblant a les dels últims estius perquè “portem dos o tres anys que estem complets”. També es troben en la mateixa situació a Xixerella Park. L’agost el tindran gairebé ple, especialment estarà de gom a gom durant la celebració del Campionat del Món de BTT, que tindrà lloc a la Massana del 26 d’agost a l’1 de setembre. “Ja portem com un mes amb tot complet”, van explicar fonts del càmping. Tot i que ja disposen de reserves per a aquest mes, també expliquen que altres anys van tenir més visitants i que entre el 12 i el 15 d’agost, de moment, no han rebut tantes sol·licituds de reserva com en exercicis precedents.

Pel que fa al perfil dels clients, hi ha força varietat. Principalment en aquests allotjaments predomina un públic familiar, però també hi pernocten parelles joves, tal com van mencionar des del càmping Valira.

tracking