Meteorologia

Disset dies de temperatures més altes de l'habitual al juliol

Des del 21 de juliol la temperatura no baixa dels 30 graus de màxima al Roc de Sant Pere

Evolució de la temperatura

Evolució de la temperaturaServei meteorològic nacional

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra torna a viure un éstiu càlid segons demostren les dades publicades pel Servei Meteorològic nacional. El mes de Juliol la temperatura mitjana ha estat 2.1 graus més càlida de l'habitual. 

De la mateixa manera, assenyalen que des del 21 de juliol la temperatura no baixa dels 30 graus de màxima al Roc de Sant Pere. Actualment, el rècord de calor del Principat està en 19 dies consecutius l'any 2022. A hores d'ara, en són 17, per la qual cosa sembla previsible que se superarà el registre.

De fet, la previsió per als propers dies és que les altes pressions del nord-oest d'Àfrica vagin guanyant protagonisme, la qual cosa provocarà domini del sol i un augment de les temperatures. Per a aquest dimecres, les màximes arribaran a 31 graus a Andorra la Vella, a 27 a 1.500 metres i a 17 al Pas de la Casa.

Des del Servei Meteorològic també s'ha informat que les precipitacions d'aquest dimarts van ser molt més minses del que s'esperava, ja que només van deixar 0,8 mm a les Salines, 0,5 mm a Sorteny i 0,4 mm al Bony de les Neres. Així doncs, i tot i els núvols d'aquest dimecres, no es preveuen més precipitacions i la temperatura tendirà a l'alça.

tracking