PREVENCIÓ

Èxit del Rolling And a les festes majors

Entre 10 i 20 persones han anat cada nit a l’espai de la Creu Roja durant les festes majors

El food truck Rolling And.

El food truck Rolling And.Creu Roja

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Rolling And ha funcionat molt bé durant les festes majors. Així ho expliquen des de Creu Roja Andorrana, la impulsora d’aquest projecte que té com a objectiu oferir suport preventiu sobre consum d’alcohol i drogues. “Està tenint molt èxit”, va afirmar el director de la Creu Roja, Jordi Fernàndez. “Tenim de deu a vint persones que s’hi acosten cada nit”, va destacar Fernàndez. Per aquest motiu, des de la institució humanitària consideren que el Rolling And “està sent ben acceptat”, va dir el responsable de l’entitat.

“Tenim de deu a vint persones que s’hi acosten cada nit. Està tenint molt èxit ”
Jordi Fernàndez, Director de la Creu Roja
 

En aquest espai, una espècie de food truck, les persones que s’hi han atansat han rebut assessorament, recomanacions o pedagogia. Entre les consultes de la població destaquen les proves d’etilòmetre per determinar la taxa d’alcohol i així saber si poden conduir, o s’ha demanat informació sobre substàncies nocives. “Tenim unes tires reactives i va venir una noia que creia que l’havien drogat i es va posar la saliva a la tira i es va veure que no hi havia cap substància”, va dir Fernàndez a tall d’exemple. Des de la Creu Roja consideren que aquest projecte complementa els dispositius preventius d’oci nocturn i que pot ajudar a “minimitzar riscos i el consum” d’alcohol i estupefaents, va manifestar el director de l’ONG.

“El projecte Rolling And pot ajudar a minimitzar riscos i el consum”Jordi Fernàndez, Director de la Creu Roja

El dispositiu va arrencar com a prova pilot a principi d’any i durant les festes majors s’ha acabat de consolidar. Però la intenció és que no s’acabi aquest estiu. Des de l’organització expliquen que està dissenyat perquè estigui operatiu durant la resta de mesos. La Creu Roja el proposarà en els diferents espectacles musicals que es portin a terme al país. De totes maneres, des de Creu la Roja són conscients que l’operatiu s’haurà d’anar actualitzant, sobretot perquè cada vegada apareixen substàncies més dures. “Suposo que amb el temps [les tires] les haurem d’actualitzar perquè hi ha noves substàncies sintètiques i no ho detectaran tot”, va explicar el dirigent de la institució.

tracking