TRIBUNAL DE COMPTES

Punjabi i una inspectora van rebre 3.489 euros per hores extres

La remuneració rebuda el 2022 podria tenir la consideració de pagaments indeguts

La cap de l’Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi.

La cap de l’Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi.ARXIU

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La cap de l’Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi, i una inspectora van rebre 3.489 euros el 2022 en concepte d’hores extraordinàries. Així ho indica l’informe del Tribunal de Comptes corresponent a aquell exercici publicat ahir al Butlletí del Consell General, on s’assenyala que “en el transcurs del treball de camp, no s’ha facilitat cap base normativa que expliqui el pagament d’aquests conceptes, ni en la forma de justificació, ni en les causes que les generen, ni en la seva quantificació”.

A l’informe s’afegeix que la cap de l’agència i els inspectors tenen la consideració d’autoritat pública i per aquest motiu, el seu treball es caracteritza per la llibertat d’actuació i la plena responsabilitat i no estan subjectes a l’estricta limitació de la jornada laboral, pròpia del personal laboral. Per aquest motiu, “no tindrien cabuda, per a aquests càrrecs, les contraprestacions per hores extraordinàries”. També s’indica que les retribucions d’aquests càrrecs s’han de circumscriure a l’assignada pel pressupost de l’agència en el pressupost general, sense que aquests conceptes retribuïts hi siguin previstos per als càrrecs abans esmentats.

L’informe conclou que “les hores extraordinàries satisfetes podrien tenir la consideració de pagaments indeguts, donant origen a responsabilitats civils i administratives, en els termes que regula la llei”.

D’altra banda, el Tribunal de Comptes indica que el consell d’administració de la CASS va atorgar una prima d’acompliment a la directora general de l’entitat, Joaquima Sol, fonamentant la decisió sobre la base d’un article derogat expressament pel reglament del personal de l’ens. El total satisfet per aquest concepte ha estat de 5.258 euros per a l’exercici del 2022.

Per últim, deu funcionaris del Govern van fer més de 300 hores extres l’exercici del 2022. Segons l’informe del Tribunal de Comptes, fins a vuitanta treballadors van excedir el límit d’hores extres permès. Vint treballadors van realitzar entre 200 i 300 hores extres addicionals; 26 treballadors en van fer entre 150 i 200, i 24 funcionaris entre 120 i 150. L’organisme insta l’executiu a establir els mecanismes necessaris per garantir que no se superi el límit màxim de 120 hores extres.

FALTA D'EFICÀCIA DELS MECANISMES DE CONTROL DELS 'AVALS COVID'

El Tribunal de Comptes ha fiscalitzat 44 expedients de sol·licituds d’avals dels ajuts del segon programa extraordinari posat en marxa per la pandèmia de coronavirus. Els 44 expedients estudiats representen un 15,55% del total de les sol·licituds presentades, amb un import sol·licitat de 20.442.513 euros que representa un 55,26% del total sol·licitat, i un import concedit de 14.617.871 euros, que representa un 63,90% del total concedit. Del treball de fiscalització s’ha posat de manifest que no s’han observat mecanismes eficaços per avaluar la bondat i integritat de la totalitat de les dades i informació presentada pels sol·licitants en aspectes com la informació referida al negoci o a la societat, la comunicació de la totalitat de la informació financera o evidència d’estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries. El Tribunal de Comptes també explica que l’article 4 del decret preveu que “la Comissió Tècnica pren la decisió i notifica la resolució a la persona sol·licitant en un màxim de deu dies hàbils des de la presentació de la sol·licitud” i que el treball ha evidenciat que en 25 de les 44 sol·licituds analitzades no s’ha respectat aquest termini.

L’ens recorda que el segon programa es va dotar d’un import de 100 milions d’euros. L’import finalment atorgat ha estat de 22.874.400 euros. El total atorgat representa un 61,83% del sol·licitat. De les sol·licituds presentades, un 24,38% es van desestimar, un 28,27% van ser estimatòries i un 47,35% parcialment estimatòries. Considerant el total de les operacions l’import mitjà de l’ajut en el programa va ser de 80.828 euros. De les 69 sol·licituds desestimades, quatre es van acabar acceptant atorgant avals per 154.351 euros.
tracking