PROTECCIÓ DE DADES

Punjabi denuncia primes per feina extra del seu antecessor

L’excap de l’APDA cobrava 450 euros mensuals en complements

Resma Punjabi.

Resma Punjabi.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’informe fiscalitzador del Tribunal de Comptes de l’exercici del 2022 de l’Agència de Protecció de Dades (APDA) apuntant com a possibles pagaments indeguts les hores extres que Resma Punjabi i la inspectora de l’organisme van percebre ha rebel·lat la màxima responsable de l’ens. Ahir, l’apartat de transparència de la web de l’APDA publicava una comparativa de la retribució de Punjabi i de la inspectora –fent menció a la càrrega de feina– amb la que percebria Joan Crespo, anterior responsable de l’agència. Un escrit que fa públic que Crespo també va aprovar –per a si mateix i per a l’inspector de llavors– complements associats a la sobrecàrrega de treball i que denuncia que llavors aquells pagaments no van ser objecte de cap menció per part del Tribunal de Comptes.

La comparativa recorda que Crespo ja cobrava un salari molt més alt que el de Punjabi (6.094 euros bruts davant de 3.615) i que gestionava l’APDA partint d’una legislació molt menys feixuga. A comptar del 2015, l’excap va començar a cobrar una prima mensual de 300 euros per haver d’assumir tasques extra i feina d’inspector i 150 més per permanències telefòniques fora de l’horari laboral. Anualment, sou més primes suposaven al tomb de 84.600 euros. Punjabi apunta que el 2022 va cobrar un miler d’euros per les hores extres i que la retribució va sumar 48.023 euros en dotze mesos. El balanç entre inspectors és desigual (64.361 euros el que treballava amb Crespo i que percebia un complement de 300 euros i 33.300 la inspectora que treballava el 2022 a l’APDA, sumades les hores extres).

“No hi va haver objeccions del Tribunal de Comptes quan es cobraven complements més alts per les mateixes tasques addicionals i guàrdies (del 2015 al 2021)”, sosté l’informe, que afegeix que Crespo tenia un equip de tres persones i que “la feina era assumible” i que el 2022 l’APDA tenia un treballador menys per gestionar “l’augment ingent de feina” pels requisits de la nova legislació. El document adjunta l’informe de Crespo per justificar els complements aprovats.

tracking