TURISME

Implicació per crear zones d’autocaravanes

Torres està obert a negociar amb els comuns les zones que han de posar fi a la falta actual

Autocaravanes estacionades a l’aparcament del Parc Central.

Autocaravanes estacionades a l’aparcament del Parc Central.ARXIU

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jordi Torres, ministre de Turisme, va mostrar-se obert dijous passat (durant la visita d’una part del Govern a AINA) a negociar amb els comuns els aspectes prioritaris de la construcció d’un parc d’estacionament d’autocaravanes al Principat per resoldre la mancança actual. “Ens posem a disposició dels comuns i particulars”, va avançar Torres.

El ministre considera que és necessari disposar de “zones d’acollida”. “Cal regular el turisme en aquest sentit. Atendre aquesta demanda és un pas important per al sector”, va indicar Torres. Els aparcaments per a autocaravanes disposarien dels “equipaments necessaris”, com ara zones de descàrrega de residus, zones de càrrega d’aigua i presa de corrent. Pel que fa a les tarifes, de moment “no se n’ha parlat”, però el ministeri s’obre a col·laborar i estudiar la “iniciativa” que tinguin els comuns o el sector privat.

“Cal regular el turisme d’autocaravanes. És un pas important per al sector turístic”
Jordi Torres, Ministre de Turisme
 

Pel que fa al projecte de llei per al creixement sostenible que inclou una modificació perquè les autocaravanes pernoctin en llocs habilitats havent abonat una taxa turística, el debat sobre la pertinença d’aquesta mesura s’ha obert vivament els últims dies entre els turistes que visiten Andorra, ja que molts rebutgen la imposició d’aquest abonament. En tot cas, si la proposta s’acaba materialitzant, els agents policials seran els encarregats de comprovar que aquests vehicles compleixin la normativa.

Quant al balanç de l’espectacle estival del Cirque du Soleil, Torres va mostrar-se “globalment satisfet de l’afluència que hem tingut”. “Cal tenir en compte que enguany la cita va començar una setmana més tard”, va apuntar el ministre, que també va recordar la coincidència amb esdeveniments internacionals com ara l’Eurocopa o els Jocs Olímpics. “Pel que fa al públic, hem estat una mica per sota en relació amb l’any passat, però no és un fet preocupant. La davallada no és significativa”.

Un altre punt comentat per Torres va ser la Llei de creixement sostenible, que el ministre espera que tingui un “tràmit parlamentari fluid” per poder garantir “una aplicació de les mesures previstes al més ràpid possible”. “És una qüestió que ens preocupa”, va remarcar.

Finalment, el titular de Turisme va referir-se a dos àmbits en els quals el ministeri treballa intensament i amb prioritat: la sostenibilitat del turisme i els estudis de capacitat de càrrega. “A la tardor treballarem la Llei del turisme”, va anunciar.

MÉS FIGURES DE PROTECCIÓ DEL TERRITORI

El ministre de Medi Ambient i Agricultura, Guillem Casal, va compartir aquesta setmana una actualització de la tasca recent del ministeri. Casal va destacar, especialment, el compromís assolit per introduir al territori natural noves figures de protecció. “Cal augmentar el percentatge de protecció del territori. Estem tenint converses amb els comuns per fer efectives algunes figures que ens ajudaran en aquest sentit.” Segons Casal, és important protegir el contingut (la fauna), però també cal tenir cura del continent (el territori). Així, el ministre va recordar l’activació del reglament de compensació per danys causats per l’os, “una altra manera de protegir la riquesa del nostre territori”. Casal, però, va remarcar que cal trobar “l’equilibri necessari” per atendre adequadament l’agricultura i la ramaderia. “El nostre sistema ramader és referent.” Un altre punt que va assenyalar el ministre va ser el de la Llei de l’aigua, que hauria d’entrar a tràmit parlamentari el primer semestre del 2026. El ministeri ja s’ha reunit amb alguns dels actors implicats: comuns, societats veïnals i empreses gestores d’aigua.
tracking