ES POT CONSULTAR PER INTERNET

Govern publica el text de l’acord amb la UE traduït al català

Una de les reunions de poble sobre l’acord

Una de les reunions de poble sobre l’acordFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern va anunciar ahir que ja està disponible la traducció al català del text de l’acord d’associació de la Unió Europea amb Andorra i es pot consultar a l’apartat de publicacions del web andorraue.ad, https://andorraue.ad/publicacions-acord-en-catala/. La traducció va arribar la setmana passada a Andorra i ha sortit a la llum després d’haver estat revisada pel Govern i els serveis jurídics per assegurar que el que es va negociar s’ha plasmat de forma correcta a la versió en la llengua oficial.

L’executiu explica que la traducció es fa en dues fases i en aquesta primera la ciutadania pot consultar l’Acord marc, els protocols marc i el protocol bilateral Andorra, les declaracions i l’annex VIII que desenvolupa la normativa sobre lliure circulació de persones. La segona fase ja s’està desenvolupant i se centra en la resta d’annexos, que ara es poden consultar en anglès. El Govern preveu que aquesta part de l’acord estigui publicada en català “durant les pròximes setmanes”. El text de l’acord negociat durant anys amb el Principat s’havia publicat en la versió en anglès a finals d’abril.

El Govern assenyala que els Estats membres estan fent les revisions del document negociat amb Andorra “i fent-les arribar a la Comissió Europea per poder disposar, així, d’un text oficial tancat”. I remarca que les modificacions que s’estan aplicant al document “són propostes de millora i clarificació del text que, en cap cas, suposen canvis substancials en l’esperit de l’Acord que s’ha negociat entre la Comissió Europea, Andorra i San Marino”. El document s’està traduint també a les llengues oficials dels 27 membres de la UE per disposar de “les diferents versions autèntiques”.

tracking