Meteorologia

Avís groc per tempestes intenses demà a la tarda

Avis groc per tempestes dissabte a la tarda

Avis groc per tempestes dissabte a la tardaMeteo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tempestes intenses demà a partir de les tres de la tarda que afectaran tot el territori. És la previsió de Meteorologia que ha fet activar l'avís groc per les precipitacions que puguin produir-se pel "creixement de núvols convectius durant la tarda, afavorit pel pas d'un tàlveg" després d'un matí "serè", indica el servei.

Les pertorbacions que han afectat aquesta setmana el Principat s'han debilitat i avui s'anuncia un dia "més seré", amb alguns núvols a la tarda. Les temperatures arribaran avui als 26 graus al centre del país i als 11 graus al Pas de la Casa. La previsió assenyala que dissabte farà més calor, ja que les màximes seran de 28 graus a la capital i de 14 graus a la vila fronterera amb França, i diumenge hi haurà una lleugera baixada de les temperatures.  

Protecció Civil ha fet públic a les xarxes socials un seguit de recomanacions que s'han de tenir en compte pel risc de tempestes fortes. L'entitat recorda que s'han de retirar els objectes de balcons i terrasses que puguin caure amb el vent i evitar les activitats a l'aire lliure, i en cas de trobar-se a l'exterior s'ha de buscar refugi i allunyar-se d'objectes metàl·lics pels llamps. Les recomanacions destaquen a més que s'ha d'evitar les sortides dels col·lectius vulnerables com la gent gran.

tracking