OPERACIÓ ANTIDROGA A L'ALT URGELL

Desmantellada una plantació de marihuana a Fígols i Alinyà

Els mossos detenen sis persones a Fígols i Alinyà per un delicte contra la salut pública

La plantació de marihuana a Fígols i Alinyà.

La plantació de marihuana a Fígols i Alinyà.Mossos d'esquadra

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra han descobert un terreny amb 1.369 plantes de marihuana i 76,5 quilograms de cabdells de marihuana ja assecats en una zona boscosa de difícil accés a la població catalana de Fígols i Alinyà, a la comarca de l’Alt Urgell, segons va informar el cos de policia català en un comunicat de premsa.

Els agents dels mossos d’esquadra van desplegar en aquesta localitat de l’Alt Urgell un operatiu dimarts passat que va permetre detenir sis persones, d’entre 23 i 33 anys d’edat, que es trobaven a la plantació de Fígols i Alinyà i que estan acusades d’un delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal.

Els mossos d’esquadra expliquen en el comunicat de premsa que el conreu de marihuana en una zona muntanyosa i aïllada del municipi, on només es pot arribar a peu, es va detectar el 8 d’agost i es va preparar un dispositiu de vigilància amb drons per comprovar que era una plantació il·legal.

Els agents de la policia catalana assenyalen que van veure que hi havia dues zones d’actuació, ja que per un costat estaven les feixes de cultiu de les plantes i per un altre, una estructura amagada al bosc “destinada a la vida quotidiana de les persones: zona de cuina, menjador i tendes de dormir”.

El cos de seguretat català va intervenir en el moment que va considerar que estava propera la recol·lecció de les plantes pel nivell de creixement que havien assolit, van indicar.

El dispositiu es va desplegar per la unitat d’investigació i de la unitat de seguretat ciutadana de la Seu d’Urgell amb autorització judicial i el suport d’efectius de l’àrea regional de recursos operatius (Arro), que van assegurar l’entorn, i llavors es va fer l’entrada i perquisició a la plantació, exposa el comunicat.

tracking