EL GOVERN RECORDA QUE EL PROJECTE S'HA DE DESEVOLUPAR

L’alcalde de la Seu veu un “sense sentit” cobrar la vinyeta als fronterers

Barrera afirma, respecte a la possibilitat que la taxa s’apliqui a treballadors, que l’ajuntament s’implicarà per evitar-ho

Joan Barrera, a l’esquerra, en un acte a l’ajuntament.

Joan Barrera, a l’esquerra, en un acte a l’ajuntament.Ajuntament de La Seu d'Urgell

Publicat per
La Seu d’Urgell

Creat:

Actualitzat:

La possibilitat que el Govern inclogui els treballadors transfronterers entre el col·lectiu de vehicles estrangers que estarà obligat a abonar una vinyeta per circular per les carreteres del Principat va generar les primeres alarmes ahir a la Seu. L’alcalde, Joan Barrera, va considerar que si el pagament afecta els fronterers “no tindrà cap mena de sentit” i “aquest ajuntament exercirà el lideratge perquè això no sigui així”. Va insistir que “caldrà veure com evoluciona perquè tot és molt embrionari” i va apostar per “arribar a un acord que sigui beneficiós per al país veí i que, sobretot, no afecti els nostres veïns que pugen cada dia a treballar. És com si ara cobressin un peatge als andorrans per anar a la platja”, va considerar.

Barrera va valorar que Andorra queda moltes vegades col·lapsada per la presència de vehicles i turistes però va afegir que implementar el peatge per als visitants “no serà una qüestió fàcil i requereix estudis i anàlisis polítiques” però “en qualsevol cas és un tema exclusiu dels seus gestors, el govern, i com a ajuntament del municipi situat just al costat de la frontera, només puc demanar que aquesta mesura sigui valorada de manera molt sensible amb els fronterers que pugen cada dia per motius de feina o metges”. Sobre aquesta darrera qüestió, l’alcalde va puntualitzar que actualment els tractaments més habituals coberts per l’hospital de Meritxell són els de diàlisi, però “en un futur, amb el desplegament del conveni en matèria sanitària, el volum de veïns que creuen la frontera per motius mèdics creixerà”.

L’executiu va indicar aquesta setmana que l’afectació als treballadors fronterers “és un element que encara cal treballar-ho i desenvolupar-ho”. La vinyeta és un projecte a consensuar amb el sector turístic i comercial i que Jordi Torres va plantejar que podria no cobrar-se en temporada baixa.

tracking