REPORTATGE

Conseller amb cançó

Es pot compaginar l’activitat política amb l’ambició artística. Ho demostra, per exemple, el parlamentari Pol Bartolomé, que acaba de publicar un primer tema.

Pol Bartolomé, conseller de Concòrdia.

Pol Bartolomé, conseller de Concòrdia.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No és un disbarat: es pot compaginar l’activitat política amb l’ambició artística. Ho demostra, per exemple, el conseller general Pol Bartolomé, que fa un parell de setmanes va publicar el seu primer tema oficial. El perfil polifacètic de Bartolomé és la prova de l’existència d’aficions creatives més enllà de la vida parlamentària, que sovint es pot percebre com univers gris que ho acapara tot. Bartolomé té, doncs, aquesta via d’escapament. Una via que va irrompre quan tenia catorze anys. Des d’aleshores, juntament amb el també músic Ladis Baró (tots van formar la banda Old School), ha mantingut la música com un focus d’interès preferent: primer, formant-se; més tard, tocant i component.

El conseller general parla de la publicació d’una primera cançó original com “un acte de curiositat”. “L’he publicat sense cap ambició. Ha estat una manera de posar-me a prova a mi mateix. No tinc la necessitat de córrer”. Bartolomé diu que no es vol “marcar un calendari”. De moment, ens ha deixat escoltar Delta infinit, que arriba a través de Semm Records, el segell d’Oriol Vilella. I va ser justament amb Vilella amb qui va iniciar-se en la tècnica a l’escola Música Moderna.

Delta infinit està inspirada en la platja del Trabucador, a la desembocadura del riu Ebre. Bartolomé ha estiuejat sempre a Sant Carles de la Ràpita i té el Trabucador com un lloc idíl·lic: “És un espai molt important. Una platja paradisíaca, aïllada”. A principis d’aquest any va passar uns dies a la zona i va saltar l’espurna per fer-ne una cançó.

El tema és una píndola de pop tranquil i melancòlic. Els referents musicals més recents de Bartolomé són John Mayer i Coldplay. Si hem de retrocedir més en el temps, ens indica que és un oient fidel dels Beatles, els Stones i Leonard Cohen. De Cohen en destaca la preferència per narrar: “S’està perdent aquesta manera de compondre. La música ens ha de servir per explicar històries”.

Sobre la possibilitat de presentar Delta infinit en concerts de companys (Bartolomé és teclista a les actuacions de Ladis Baró), sosté que no entra en els seus plans: “Fer una cançó ja és una cosa molt privada”. De moment, el següent pas és continuar donant suport a Baró, que està presentant temes nous durant aquest estiu.

Com a conseller de Concòrdia, Bartolomé és crític amb el plantejament cultural d’Andorra Turisme. Considera que “amb trenta milions de pressupost” cal armar una programació que inclogui artistes del país: “Això enriquiria el teixit cultural andorrà”. “S’inverteix massa en projectes estrangers amb artistes estrangers”.

tracking