IMPOSTOS

Els fronterers estaran exempts de la taxa per entrar al país

Espot ha explicat a Catalunya Ràdio que només s'aplicarà als excursionistes que no pernoctin

Frontera hispanoandorrana

Frontera hispanoandorrana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La taxa per entrar al país només s'aplicarà als excursionistes que vinguin a passar un dia al país, sense pernoctar. Així ho ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, en una intervenció a Catalunya Ràdio. Espot ha apuntat que la mesura encara necessita "molt debat" i que és molt aviat per saber si s'acabarà aplicant, ja que primer volen consultar-ho amb el sector del turisme. Per aquest motiu, l'executiu s'ha donat fins a finals d'any per prendre la decisió.

Pel que fa a l'import, el Cap de Govern ha dit que, en cas de cobrar-se, serà un import "molt raonable" i que en cap cas suposarà un impediment per a la gent que vulgui visitar Andorra. El motiu d'aquesta mesura, ha afegit Espot, és "apostar per un turisme sostenible" i frenar el ritme de creixement dels últims anys.

Montaner demana que només la paguin els turistes

La consellera general d'Andorra Endavant, Carine Montaner, ha defensat l'aplicació de la vinyeta, al·legant que el seu partit ja la portava al programa electoral, però demanant que només s'apliqui als turistes i visitants. "S'ha de regalar la vinyeta als andorrans, residents i transfronterers que treballen al nostre país i aporten riquesa al Principat" ha exposat Montaner.

tracking