ECONOMIA

El Fòrum de la Joventut reclama més suport a l’emprenedoria

L’ens demana un programa que ofereixi assessorament i finançament als joves

La presidenta de l’FNJ, Lisa Cruz, durant la xerrada.

La presidenta de l’FNJ, Lisa Cruz, durant la xerrada.SAC

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La creació d’un programa específic de suport a l’emprenedoria jove, que “oferís assessorament, finançament i xarxes de contactes per a aquells que vulguin iniciar un projecte empresarial a Andorra”. Aquesta és una de les mesures que des del Fòrum Nacional de la Joventut (FNJ) consideren que serviria per incentivar el retorn de joves al país però també per fomentar la creació de llocs de treball i la diversificació.

Així ho va destacar la presidenta de l’FNJ, Lisa Cruz, en el marc de la seva ponència a la 37a Diada d’Andorra a Prada de Conflent. D’aquesta manera, Cruz va recordar que la “fuga de cervells” que es dona entre el jovent que se’n va a estudiar fora del país i ja no torna “pot tenir conseqüències negatives per al desenvolupament del nostre país”. “Si els joves formats i amb talent no tornen a Andorra, ens enfrontem al risc de perdre una generació capaç de liderar els canvis necessaris per afrontar els reptes del futur”, va assegurar.

La presidenta del fòrum va defensar que aquest programa específic hauria d’anar acompanyat d’altres mesures que servissin perquè el país pogués “competir” amb altres “en termes de qualitat de vida”. Així, va reclamar l’accés a serveis bàsics, la disponibilitat d’habitatge a preus assequibles, i un entorn natural i cultural que sigui atractiu. “Hem de treballar per crear un país on els joves vulguin viure, treballar i formar una família, i no només un lloc on es vingui a passar unes vacances”, va afirmar, i va reivindicar el paper del fòrum perquè els joves puguin estar implicats en la presa de decisions.

I és que, segons també va manifestar la presidenta de l’FNJ, “és important recordar que els joves no som només el futur d’Andorra, sinó també el seu present” i, per tant, és important “la participació juvenil en les institucions públiques”.

tracking