AFERS SOCIALS

Concertació de 18 places del servei Enllaç

El conveni s’adreça a famílies que tinguin menors a càrrec amb un diagnòstic autista

Part de l’equip d’AUTEA.

Part de l’equip d’AUTEA.AUTEA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri d’Afers Socials i Funció Pública i l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA) van signar un conveni de col·laboració per a la concertació de divuit places del Servei d’Acompanyament Familiar Enllaç. El servei Enllaç, objecte d’aquest conveni, té com a missió oferir assessorament i suport especialitzat a famílies amb una persona menor dins l’espectre autista que tinguin la necessitat d’enriquir les seves estratègies i competències familiars amb la finalitat de facilitar el desenvolupament global del seu infant o adolescent i l’assoliment del seu projecte familiar.

“Volem donar les gràcies, perquè és un pas gegant per a AUTEA”, perquè “és un programa que està funcionant molt bé, es veu molt la millora en els nens”, va recalcar Maite Benítez, presidenta de l’associació.

“És un programa que està funcionant molt bé, es veu molt la millora en els nens”Maite Benítez, Presidenta d’AUTEA

La intervenció es porta a terme seguint el model d’atenció centrada en la família i l’entorn natural, que està altament recomanat per les guies clíniques internacionals especialitzades en TEA, i té com a objectiu donar suport a la família en la presa de decisions relacionades amb l’infant o adolescent, elaborar i planificar conjuntament amb la família un pla de serveis i suports, i facilitar l’enriquiment de les estratègies educatives i acompanyament familiar davant els reptes de desenvolupament que suposa per a la persona autista i per als diferents membres de la família.

Aquest servei s’adreça als infants i joves d’entre sis i disset anys, ambdós inclosos, diagnosticats de TEA per part d’un especialista mèdic o per un equip especialitzat multidisciplinari i derivats al servei per part del pediatre, neuropediatre o psiquiatre referent. AUTEA va crear Enllaç l’any 2020 per atendre una necessitat urgent i reiteradament demanada per moltes famílies. Es va iniciar com una prova pilot, que ràpidament es va consolidar com a programa d’atenció directa. En l’actualitat, atén divuit famílies que ocupen les divuit places subvencionades. El cost mensual d’aquest servei per família és de 235 euros, i cada família usuària hi aporta la quantitat de 50 euros en forma de copagament.

tracking