Seguretat vial

La policia deté 36 conductors en els controls d'alcoholèmia d'estiu

En el període s'han efectuat més de 1.700 controls

Campanya Policia alcoholèmia i drogues estiu

Campanya Policia alcoholèmia i drogues estiuPolicia d'Andorra

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La policia ha efectuat un total de 1.721 controls durant la campanya d'estiu contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues que ha acabat amb 36 detinguts, segons informa el cos de seguretat. Els arrestats han estat 31 homes i 5 dones, la gran majoria residents del país. Els controls s'han dut a terme tant de dia com de nit en diversos punts de la xarxa viària. La campanya ha durat un mes, des del 19 de juliol i fins al passat 18 d'agost.

Del total, 31 persones han estat arrestades per positius d’alcoholèmia; 3 més, per tòxics, i 2 per positius tant d’alcohol com de drogues. Dotze conductors s’han vist implicats en accidents de trànsit, tots de danys materials excepte un, a la rotonda d’Aixovall, en què va resultar ferida la conductora d’un altre vehicle.

Pel que fa a les taxes d’alcoholèmia, dotze han estat positius d’entre 0,87 i 1,20; onze han registrat taxes d’entre 1,21 i 1,60; tres més s’han situat entre 1,61 i 2 i, finalment, un total de set han superat els 2 grams d’alcohol per litre de sang, sent un positiu de 3,25 el més elevat. A més, dues de les persones detingudes, tenien el permís de conduir suspès. Respecte a les edats, del total d’arrestats, nou tenen entre 18 i 25 anys; dotze més, entre 26 i 40, i els altres quinze, més de 40 anys. Quant a sancions administratives, se n’han imposat 19.

El principal objectiu conscienciar i evitar accidents

Les campanyes contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior a proposta de la Policia amb l’objectiu de millorar la seguretat a les carreteres i reduir la sinistralitat. La finalitat és, per tant, contribuir a dissuadir i prevenir conductes de risc per frenar els accidents.

Aquestes accions esdevenen, al mateix temps, una eina per insistir en la importància de no barrejar alcohol o drogues amb la conducció perquè fer-ho pot comportar conseqüències molt greus, tant per a les persones que consumeixen com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

El Cos recorda que els conductors de bicicletes, patinets o altres vehicles de mobilitat personal també han de respectar el Codi de la circulació i no estan exempts de les conseqüències administratives i penals de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, així com dels riscos que implica.

La Policia advoca pel consum zero de begudes alcohòliques i de drogues per evitar, sobretot, que s’hagin de lamentar danys personals que poden ser irreparables

tracking