Meteorologia

Visibilitat reduïda a causa del fum dels incendis del Canadà

El fenòmen es percep des d'aquest dilluns

Moviment del fum a causa de les corrents de l'aire

Moviment del fum a causa de les corrents de l'aire@m_parrington

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La visibilitat reduïda d'aquest inici de setmana és deguda al fum provinent dels incendis del Canadà. A causa de la circulació general atmosfèrica, el fum ha travessat l'oceà Atlàntic i està arribant a Europa, tal com apunta el servei meteorològic de Catalunya. L'origen del fum són els incendis forestals que s'estan produint a la Columbia Britànica, ja considerats com els més grans del segle al Parc Nacional de Jasper, que han cremat més de 33.000 hectàrees.

Visibilitat reuïda a causa dels incendis a Canadà

Visibilitat reduïda a causa dels incendis a CanadàFernando Galindo

Els països mediterranis també estan patint aquest fenomen, que és similar, visiblement, al de pols en suspensió. Aquest fum provoca la reducció de la radiació solar que arriba a la terra, i deixa sortides i postes de sol més rogenques. La qualitat de l'aire del Principat és deficient, a causa d'aquest fenòmen.    

Al Principat, el domini del sol i les temperatures càlides al migdia serà la tònica general fins a finals de la setmana, on s'esperen ruixats generalitzats al conjunt del país. 

Les temperatures assoleixen avui dimarts el pic de calor, amb registres que poden superar els 30 graus a la capital. Les mínimes d'avui han arribat als 10 graus al Pas de la Casa, o els 5 graus a 1.500 metres. Al llarg de la setmana, les màximes baixaran lleugerament, mentre que les temperatures mínimes poden pujar un parell de graus més.      

tracking