Successos

Els bombers rescaten a tres excursionistes en diferents serveis aquest matí

Els muntanyencs es troben en estat lleu a l'hospital

Rescat al Pic Negre d'Envalira

Rescat al Pic Negre d'EnvaliraBombers

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers han hagut de mobilitzar l'helicòpter tres vegades, al llarg del matí, per rescatar a diversos excursionistes a les muntanyes del Principat. Els tres muntanyencs rescatats han hagut de ser traslladats a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, on es troben en estat lleu i aviat seran donats d'alta, informen des de l'hospital.  

El primer avís ha saltat a les 10.59 hores del matí, per un incident a la via d'escalada al Pic Negre. L'excursionista ha patit una lesió a la mà en caure-li un bloc rocós. La seva evacuació ha estat mitjançant l'operació d'helirellotge per traslladar-lo a una zona segura on ha rebut la primera atenció sanitària abans de ser traslladat a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. 

La segona intervenció s'ha produït al Camí del Gall de Bos, a Canillo, on la persona ha patit una caiguda per un talús herbós, causant-li lesions de poca consideració. Davant les dificultats d'un terreny abrupte i la impossibilitat de continuar l'activitat, l'excursionista ha estat ates i evacuat amb helicòpter a l'hospital. 

El darrer servei s'ha dut a terme al bikeparc d'Arinsal. Un biker ha patit una caiguda que requeria atenció sanitària, evacuació i trasllat amb mitjans aeris. 

En totes les actuacions han participat dos bombers del grup de rescat de muntanya i un bomber infermer que s'han traslladat amb helicòpter. 

tracking