METEOROLOGIA

El fum dels incendis al Canadà arriba a Andorra i redueix la visibilitat

La fumerada ha travessat l’oceà Atlàntic i ha arribat a Europa

Fum de l’incendi al parc de Jasper.

Fum de l’incendi al parc de Jasper.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La visibilitat reduïda d’aquest inici de setmana es deu al fum provinent dels incendis del Canadà. A causa de la circulació general atmosfèrica, el fum ha travessat l’oceà Atlàntic i està arribant a Europa, tal com apunta el Servei Meteorològic de Catalunya. L’origen del fum són els incendis forestals que s’estan produint a la Columbia Britànica, ja considerats com els més grans del segle al Parc Nacional de Jasper, que han cremat més de 33.000 hectàrees.

Els països mediterranis també estan patint aquest fenomen, que és similar, visiblement, al de pols en suspensió. Aquest fum provoca la reducció de la radiació solar que arriba a la terra, i deixa sortides i postes de sol més rogenques. La qualitat de l’aire del Principat és deficient, a causa d’aquest fenòmen.

La portaveu circumstancial de Govern, Conxita Marsol, ha remarcat, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que no és necessari fer cap avís a la població respecte la qualitat de l'aire, i que, segons els meteoròlegs, la situació millorarà a partir de demà amb un canvi dels vents. 

Al Principat, el domini del sol i les temperatures càlides al migdia serà la tònica general fins a finals de la setmana, on s’esperen ruixats generalitzats al conjunt del país. Les temperatures van assolir ahir el pic de calor, amb registres que van superar els 30 graus a la capital. Les mínimes d’ahir van arribar als 10 graus al Pas de la Casa, o els 5 graus a 1.500 metres.

Al llarg de la setmana, les temperatures màximes baixaran lleugerament, mentre que les temperatures mínimes poden pujar un parell de graus més, assenyala la previsió.

tracking