TENEN UN CONSELLER AL COMÚ DE LA CAPITAL

La plataforma Somveïns entra a l’arena política com a nou partit

La formació, que ha completat els tràmits, ha de formalitzar l’executiva

Presentació de Somveïns l’octubre de l’any passat.

Presentació de Somveïns l’octubre de l’any passat.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Somveïns esdevé partit polític. La formació ha completat els tràmits per ser partit, un “pas important” segons posa en relleu un dels portaveus de la formació, Xavier Surana, que destaca que s’ha arribat a aquest fet “per demanda dels ciutadans”. I és que remarca que evidentment “no s’escolta igual una plataforma, que té el pes que té, que un partit polític”. Ara els següents passos seran acabar de completar la formalització de l’executiva i els estatuts i impulsar la implantació al territori.

En aquest sentit, Surana explica que l’executiva ja està creada i que el que caldrà serà en els mesos vinents ratificar-la, així com els estatuts de la formació. I més enllà d’aquest tràmit el que es vol és “donar impuls” al nou partit, amb la creació de comitès parroquials. El representant de la formació explica que no es volen centrar només en Andorra la Vella sinó que volen estar presents a totes les parròquies. Tot i que reconeix que aquesta implantació també evidencia que a l’executiva tenen “persones de diferents” parròquies i que per exemple a Ordino estan tenint “molt bon retorn” i recorda que un dels membres de l’executiva és, precisament, d’allà. En altres reconeix que poden tenir més dificultats, però també recorda que en principi tenen temps, abans no hi hagi novament comicis, per treballar aquesta expansió.

“No s’escolta igual una plataforma, que té el pes que té, que un partit polític”Xavier Surana, Portaveu de Somveïns

La plataforma Somveïns es va presentar públicament l’octubre de l’any passat amb la intenció de concórrer a les eleccions comunals que es van celebrar al desembre. En l’acte de presentació que es va dur a terme a La Llacuna el 10 d’octubre van mostrar les seves cartes quan Surana va ensenyar un full en blanc al públic que omplia la sala i va proclamar: “Aquest és el nostre programa electoral. Un programa que haurem de fer entre tots perquè tenim problemes semblants.” El portaveu de la plataforma va insistir durant la seva intervenció en l’acte que Somveïns és una plataforma sense lligams amb partits polítics.

La plataforma, que aspirava a presentar-se a totes les parròquies, ho va fer a la d’Andorra la Vella amb una llista amb el Partit Socialdèmocrata i Concòrdia. Surana va entrar al comú i és conseller de Circulació i Aparcaments.

tracking